Preventiemedewerker Preventiemedewerker Preventiemedewerker

Preventiemedewerker

De preventiemedewerker vervult een belangrijke rol of functie in de organisatie. Behalve het nemen van maatregelen tegen (beroeps)risico’s is de preventiemedewerker het eerste aanspreekpunt inzakearbo en is daarom op de hoogte van alle relevante arbo-zaken. De training Preventiemedewerker bereidt de preventiemedewerker voor op deze taken. ArboNed biedt trainingen afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie. Met het hebben van uw eigen preventiemedewerker voldoet uw organisatie aan de wettelijke verplichtingen en u werkt actief aan een gezonde en veilige werkomgeving.

De training Preventiemedewerker is bedoeld om uw preventiemedewerker(s) op te leiden die intern in organisatie het aanspreekpunt voor arbo is/zijn. De preventiemedewerker vormt de link naar medezeggenschap, HR, arbodienst, Handhaving SZW en uiteraard de medewerkers. De invulling van de rol van preventiemedewerker kan variëren van totaal uitvoerend tot alleen coördinerend, net wat het beste past binnen uw organisatie. ArboNed helpt u met deze training met het wettelijk kader, wat moet er en wat mag er? Daarnaast voorziet deze training in de kennis die nodig is deze keuzes te maken. 

Wat houdt de training in? 

Tijdens de training Preventiemedewerker krijgen deelnemers de opdracht om beroepsrisico’s in hun eigen organisatie vast te stellen en maatregelen hiervoor te benoemen. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer het persoonlijk certificaat Preventiemedewerker.  

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Arbo-wettelijk kader van de preventiemedewerker
  • Doelstellingen en bandbreedte kiezen
  • Taken rollen en bevoegdheden van de preventiemedewerker
  • Praktische uitvoering. Hoe te realiseren?
  • Preventieve maatregelen om ongemak te voorkomen

Ervaren trainers geven in de training Preventiemedewerker voldoende ruimte om praktijksituaties van de organisatie te bespreken.

Datum training Preventiemedewerker

  • Donderdag 4 september 2014
  • Dinsdag 4 november 2014

De training duurt 1 dag.

Locatie

ArboNed, Utrecht.

Trainers

René van Woezik, Michiel van Druten

Kosten

€420 per deelnemer.

Doelgroep

De training Preventiemedewerker is met name bedoeld voor HR medewerkers, facilitair medewerkers en alle andere medewerkers die affiniteit met het onderwerp hebben. Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Direct aanmelden

U kunt uw werknemers online aanmelden voor de training Preventiemedewerker.

Arboned

online aanmelden training preventiemedewerker

online offerte aanvragen trainingen preventiemedewerker

contact met ArboNed contactformulier stuur een bericht

ArboNed volgen via