25jaar

  

Al 25 jaar maakt ArboNed, samen met u, de werknemers in Nederland gezonder en vitaler. En wie jarig is, trakteert! Profiteer heel 2019 van alle voordelen, cadeaus, gratis kennissessies en inspiratie voor een gezond en vitaal bedrijf.

Heel 2019 voordeel voor u

Als dank voor uw vertrouwen, vieren we ons jubileum heel 2019 met u. Ieder kwartaal staat er een thema centraal. Via onze nieuwsbrief en onze website ontvangt u iedere maand praktische hulpmiddelen, tips en aanbiedingen en tijdens onze bijeenkomsten maakt u kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

  • Gratis kennissessies
  • Kans op mooie cadeaus
  • Aantrekkelijke aanbiedingen
  • Inspiratie, tips en hulpmiddelen

Ik blijf graag op de hoogte van alle jubileumvoordelen

*De winnaars van de cadeauverloting van vorig kwartaal zijn inmiddels op de hoogte gesteld. 

ArboNed 25 jaar

Tweede kwartaal: Arbeidsrisico's verminderen

U kunt de kans op ongelukken en gezondheidsklachten sterk verkleinen, als u weet welke risico’s werknemers lopen in uw organisatie. Door die risico’s aan te pakken, verlaagt u het verzuim en zorgt u voor gemotiveerde werknemers die efficiënt en veilig kunnen werken. Als werkgever bent u bovendien wettelijk verplicht uw mensen een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. In het tweede kwartaal van dit jubileumjaar biedt ArboNed haar klanten uit het mkb praktische tools, tips en handige voordelen voor het verminderen van de arbeidsrisico's binnen het bedrijf.

arbeidsrisico's verminderen

De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Elk bedrijf met personeel moet inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor werknemers, zodat er – waar nodig – maatregelen kunnen worden genomen. Dat doet u met de wettelijk verplichte RI&E. Als u alle risico’s in uw organisatie heeft geïnventariseerd en geëvalueerd, stelt u een Plan van aanpak op. Dat Plan van aanpak is in feite een praktische ‘to do list’ waarin u bij elk verbeterpunt vermeldt wie welk punt hoe en wanneer aanpakt. Zo vermindert u de arbeidsrisico's en werkt u aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Meer informatie over de RI&E

Week van de RI&E

Van 17 tot 21 juni 2019 is de jaarlijkse Week van de RI&E. Thema dit jaar is “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. Hoe voorkomt u beroepsziekten? De RI&E helpt op een gestructureerde manier risico’s in beeld te brengen en maatregelen te nemen.

Gratis kennissessies voor klanten ArboNed

In de Week van de RI&E organiseert ArboNed voor haar klanten in alle regio's diverse kennissessies:

  • Gaat u binnen uw bedrijf net aan de slag met preventie en de RI&E, dan zijn de regionale kennissessies 'Werken aan preventie met de RI&E: hoe doe je dat?' iets voor u. U kunt er persoonlijk vragen stellen aan onze professionals en netwerken met mkb-collega's uit de regio. U kunt er ook voor kiezen het online webinar te volgen.
  • Wilt uw preventiemedewerker zijn kennis bijspijkeren over arbeidsrisico's en beroepsziekten, dan zijn er de speciale kennissessies voor preventiemedewerkers, waarbij we ook ingaan op de eigen cases.

De preventiemedewerker

De preventiemedewerker is geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat bedrijven ‘binnenshuis’ meer deskundigheid ontwikkelen rond gezondheidsrisico’s en preventie. Wie dagelijks op de werkvloer is en onderdeel uitmaakt van de bedrijfscultuur, kan eventuele arbeidsrisico’s in een vroeg stadium signaleren.

Elk bedrijf moet een of meer preventiemedewerker(s) aanstellen. Bij kleinere bedrijven (maximaal 25 werknemers) kan de directeur/eigenaar ook zelf de rol van preventiemedewerker op zich nemen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Jubileumactie: Korting op Mijn preventie-expert

Als werkgever bent u verplicht zich in te zetten om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. U stelt daarvoor onder andere een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op. De preventiemedewerker binnen uw bedrijf speelt daarbij een belangrijke rol. Bent u nieuwsgierig of u alles op orde heeft? Of kan uw preventiemedewerker een steuntje in de rug gebruiken bij zijn wettelijke taken? ArboNed biedt met Mijn preventie-expert de mogelijkheid een ervaren arbo-deskundige een dag mee te laten lopen in uw bedrijf.

In het kader van het 25-jarig jubileum betaalt u dit kwartaal € 999 in plaats van € 1.175 (exclusief BTW en reiskosten). Hiervoor krijgt u acht uur ondersteuning van een van onze experts.

Offerte aanvragen

Klantverhalen

"Een werkgever wil niets liever dan verzuim voorkomen"

Barbara Koper runt samen met haar man Hans Tandartspraktijk Koper in Tilburg. Hij is tandarts, zij praktijkmanager. De praktijk is al 25 jaar klant bij ArboNed. In dit interview vertelt ze hoe de tandartspraktijk zich inzet voor gezondheid en vitaliteit onder de werknemers en haar arbeidsrisico's vermindert.

 

"Ongelukken willen we ten allen tijde zien te voorkomen"

Familiebedrijf Barendrecht-Elektra b.v. is ook al 25 jaar ArboNed-klant. Het bedrijf is VCA-gecertificeerd en moet voldoen aan strenge regels. In dit interview vertelt financieel directeur Ab Barendrecht waarom het bedrijf er alles aan doet om veilig werken te stimuleren en arbeidsrisico's te verminderen.

 

"Goed arbobeleid van belang voor werkgever én werknemers"

“Het is schrikbarend hoeveel bedrijven hun Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en Preventief medisch onderzoek (PMO) niet op orde hebben”, vindt Rolf Bouwman, adjunct directeur bij AG Ems Nederland. “Als het goed gaat met je personeel, heb jij het als ondernemer ook goed.”

Barbara Koper

barendrecht

Rolf Bouwman

Jubileumvoordelen

Gratis voor al uw medewerkers: een I ❤ my job mok

Wilt u weten hoe het gesteld is met de gezondheid van uw werknemers, verzuim verlagen en voldoen aan uw wettelijke verplichting? Als u voor 1 juli 2019 een PMO bij ons afneemt, dan ontvangt u in het kader van ons jubileum voor al uw medewerkers die deelnemen aan het PMO de I ❤ my job mok.

 

25% korting op maandpakket fruit

Wekelijk vers fruit op het werk zonder dat u er omkijken naar hebt? Voor het 25-jarig jubileum biedt Vitamine & Zo klanten van ArboNed een interessante aanbieding: probeer Vitamine & Zo vier weken en krijg de eerste week gratis.
 

10% korting op uurtarief FysioHolland

Voor elke medewerker een stoelmassage, een blik op de werkhouding en werkplekinstelling, inclusief tips om klachten te voorkomen. Klanten van ArboNed kunnen eenmalig gebruikmaken van de kortingsactie en betalen € 67,50 in plaats van € 75 per uur.

Gratis I love my job mok bij een PMO van ArboNe

fruit

fysioholland

Terug- en vooruitblik op het jubileumjaar

arbeidsbelastig
Kwartaal 3: Verminder de psychosociale arbeidsbelasting
leefstijl
Kwartaal 4: Aandacht voor een gezonde leefstijl

 

Videoverslag feestelijke ontbijt-bijeenkomsten

Als kick-off voor het jubileumjaar nodigden wij onze klanten persoonlijk uit voor een van de feestelijke ontbijt-bijeenkomsten in de regio. Daar konden zij kennismaken met onze professionals, zelf een korte gezondheidscheck doen en zich laten inspireren door bekende gastsprekers als Leontien van Moorsel, Mark Tuitert, Jochem Uytdehaage, Foppe de Haan, of Erben Wennemars. Een videoverslag. 

ONZE

GESCHIEDENIS

Lees hier hoe ArboNed in korte tijd uitgroeide tot een van
de grootste arbodiensten van Nederland.

Lees meer

timeline
collega's

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen