Onderzoek MKB-Nederland: Almere mkb-vriendelijkste stad

mkb-nederland

Almere is de mkb-vriendelijkste stad van Nederland en neemt hiermee de titel over van Apeldoorn. De Flevolandse stad scoort een nette 7,1 en blijft daarmee net Eindhoven voor in de ranglijst van grote steden (G44). Op de landelijke ranglijst staat Almere op plek 11, Eindhoven op 13. Beide steden hebben een opmars gemaakt, want in de voorgaande editie kwamen ze nog niet in de top 100 voor. Rijssen-Holten is met een 8,1 de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Te weinig aandacht voor bestrijden regeldruk

Ondernemers in Almere vinden hun gemeente betrouwbaar en deskundig en de digitale bereikbaarheid prima op orde. De snelheid van betalen en de afstemming en overleg met ondernemers kunnen echter beter. Op die punten krijgt de stad een 6,4. Opvallend is dat de overgrote meerderheid van de ondernemersĀ  (78 procent) het eens is met de stelling dat er beleid is voor starters en doorgroeiers. Maar ook in Almere vindt slechts een minderheid (40 procent) dat er genoeg aandacht is voor het bestrijden van regeldruk.

ArboNed Kennispartner MKB-Nederland

Het verzuim binnen het mkb in Nederland stijgt nu een aantal jaren op rij. Een zorgelijke trend. OmĀ het tij te keren hebben ArboNed en MKB-Nederland de handen ineen geslagen en is ArboNed officieel Kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.