Gezondheid en vitaliteit op ontbijtbord mkb’ers regio Amsterdam

Team ArboNed Amsterdam

Het was vroeg uit de veren voor de ondernemers en HR professionals uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de regio Amsterdam. In de indrukwekkende entourage van De Johan Cruijff ArenA werd onder het genot van een gezond ontbijt al vroeg genetwerkt en kon men kennismaken met de professionals van het team van ArboNed Amsterdam.

Wie jarig is… trakteert

De bijeenkomst is het startpunt van het 25 jarig jubileum dat ArboNed samen met haar klanten viert met als centraal thema: gezondheid en vitaliteit op de werkvloer. Een thema dat goed aansluit bij voormalig-langebaanschaatster Barbara de Loor. Als topsporter weet ze hoe belangrijk het is om gezond en vitaal te zijn en blijven. Ze inspireerde de aanwezigen met haar verhaal over haar weg naar goud waarin ze onder meer een hartoperatie onderging.  “Fit is het nieuwe rijk: blijf goed voor jezelf en anderen zorgen”, drukt Barbara de aanwezigen op het hart. “En blijf nieuwe dingen proberen. Innovatie gaat ook over durven en soms op je bek gaan. Maar zonder strijd, geen overwinning”.

Barbara de Loor: Fit is het nieuwe rijk.

Kennismaken

Voor de kersverse regiomanager van ArboNed Amsterdam Astrid Bosveld is de bijeenkomst een eerste kennismaking met een deel van de klanten van de regionale vestiging. Na een warm welkom aan de aanwezigen introduceert ze de verschillende professionals van het ArboNed team Amsterdam. Uit een kennismakingsrondje met de aanwezigen in de zaal blijkt dat 1 klant al vanaf het eerste begin klant is en dat verdient een bloemetje.

Astrid Bosveld regiomanager ArboNed Amsterdam

Stijgend verzuim aanpakken

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in de presentatie van Astrid. “De spanning op de arbeidsmarkt is bij ons in de regio goed te zien. In de cijfers van Noord-Holland is te zien dat de banengroei in de provincie twee keer zo hard gaat als in de rest van het land, met de gemeente Amsterdam als koploper. De regio Groot Amsterdam kent volgens een rapport van de provincie de meeste spanning op de arbeidsmarkt. Ook de NOS publiceert dat er overal personeelstekorten zijn, maar de bouw in Amsterdam spant de kroon”, aldus de nieuwe regiomanager van ArboNed Amsterdam.

Ook de stijging van de verzuimcijfers de laatste jaren baart zorgen. Astrid: “Het is aan ons gezamenlijk om die stijging een halt toe te roepen door meer zorg te besteden aan preventie. Goede hulpmiddelen hiervoor zijn de  Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en Preventief medisch onderzoek (PMO). Door de risico’s in kaart te brengen, kunnen deze vroegtijdig worden aangepakt om zo verzuim te voorkomen.”

Gezondheidscheck

Na de presentaties is er nog ruimte om te netwerken en deel te nemen aan de verschillende activiteiten op het vitaliteitsplein. Zo is informatie beschikbaar over fruit op het werk van Vitalmindz, reanimeren en BHV van onze samenwerkingspartner Crisicom, uiteenlopend ergonomisch kantoormeubilair van SKO (tip: weten wat het meest geschikt is voor uw werknemers? Vraag het de ergonoom).  Daarnaast kunnen deelnemers checken hoe het staat met de eigen gezondheid door een korte gezondheidscheck te laten uitvoeren, onderdeel van het PMO. Daarnaast geven professionals van ArboNed informatie over onder meer het stimuleren van bevlogenheid en bedrijfsmaatschappelijk werk.

Gezondheidscheck van ArboNed

Jubileum ontbijtbijeenkomst ArboNed Amsterdam

Stressjam, virtual reality

Gezond ontbijt in Johan Cruijff ArenA

25 jaar ArboNed

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen