Interactieve kennis- en netwerkbijeenkomst over werkstress voor relaties ArboNed Amsterdam

kennissessie werkstress

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'
Op maandag 9 december ontvingen de collega’s van ArboNed Amsterdam klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Onze ArboNed experts Jochem Douwes, arbeids- en organisatiedeskundige en Mike Broxterman, vitaliteit- en gezondheidsdeskundige gaven de deelnemers meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

werkstress kennissessie in Amsterdam

Uit recente cijfers van ArboNed blijkt dat van het langdurend verzuim (>42 dagen) het grootste deel wordt veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips tijdens deze kennissessie zetten onze professionals de gasten in Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging. Een deelnemer tijdens de sessie verwoorde het als volgt: "werken is topsport in Nederland, alleen pakken wij vaak onvoldoende rust." Interessante inzichten die direct onder collega ondernemers en hr-professionals gedeeld konden worden. 

kennissessie werkstress in Amsterdam

Voordat formeel werd afgesloten met een hapje en een drankje en gelegenheid om te netwerken, kregen de deelnemers een goodybag gevuld met extra tips en trucs om verzuim door werkstress te voorkomen. 

Gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij deze kennissessie en wilt u toch meer horen over dit thema? Dan biedt ons gratis webinar op uitkomst. U kunt dit webinar op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl