Netwerken en inspiratie voor een gezond en vitaal bedrijf in Arnhem

Maartje Paumen en Jos Kesseleer

ArboNed bestaat 25 jaar en viert dat heel 2019 samen met haar klanten. Op de jubileum ontbijt-bijeenkomst in Arnhem zit de feeststemming er al vroeg in, de eerste klanten komen binnen om 07.10. Klanten kunnen er korte gezondheidschecks doen, proberen van het nieuwste kantoormeubilair, een VR-spel spelen om het stresssysteem te testen, kennismaken met de professionals van ArboNed en genieten van een heerlijk ontbijt. En uiteraard komen de gasten voor tophockeyster Maartje Paumen, die een bijzonder open, persoonlijke speech geeft over de pieken en dalen van haar sportcarrière.

Verzuim verlagen

Na het heerlijke ontbijt heet regiomanager Jos Kesseleer de aanwezigen officieel welkom. Hij stelt het team ArboNed Arnhem aan onze gasten voor en nam ook een kijkje in de zaal. We hadden zelfs een klant die al 25 jaar bij ons aangesloten is. Dat verdiende uiteraard een bloemetje. Ook ging Jos in op de zorgelijke stijging van de verzuimcijfers de laatste jaren. Het goede nieuws is dat werkgevers die stijging wel een halt kunnen toeroepen, vertelt Jos. Door in te zetten op preventie, via een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en Preventief medisch onderzoek (PMO)

25 jaar klant

De allerbeste hockeyster

“We hebben het hier vandaag over gezondheid, maar topsport is natuurlijk eigenlijk helemaal niet gezond”, begint Marco Hoogerland, mental coach van Maartje Paumen. “Laat ik beginnen om Maartje eens goed te introduceren, want zij is de allerbeste hockeyster aller tijden.” Hij sluit af met de vraag of Maartje eigenlijk ook fysiek getest werd. "Eén keer per jaar kregen wij een complete gezondheidscheck, en ik kan je vertellen: ik was altijd gezond" lacht Maartje naar Marco. 

Maartje Paumen en Marco Hoogerland

Opgebrand

Paumen speelde sinds 2004 voor het Nederlands elftal en werd in 2011 captain van het team. In 2015 ging het mis. Ze was opgebrand. Een combinatie van jarenlang keihard werken, interne strubbelingen tussen het team en de staf, alleen gaan voor goud, het plezier in de sport verliezen. Na een goed gesprek met de nieuwe bondscoach deed ze in 2015 een pas op de plaats. "In dat gesprek voelde ik me gesteund, iemand die ziet dat het niet goed gaat maar ik vond het ook spannend. Het was vlak voor een belangrijk toernooi en wat als ze het daar heel goed doen en ze mij niet meer nodig hebben? Dat gaf ook wel spanning." Het Nederlandse team werd op het tournooi vijfde en Maartje werkte op dat moment keihard aan haar herstel. 

Maartje Paumen en Marco Hoogerland

Herstel

Ze kreeg acht weken om zichzelf weer te vinden en ook het plezier in het hockeyen. “Als ik terugkijk op 2015 was ik een heel jaar bezig om tegen dingen te vechten. Het werk werd steeds minder leuk en kostte steeds meer energie”, vertelt Paumen. Hoogerland, haar mental coach: “Als zoiets je gebeurt, kun je in hoekje zitten huilen en afvragen 'waarom gebeurt mij dit?' Of je kunt heel even huilen en kijken wat je wel kan en kleine stapjes zetten. En die kleine successen ook vieren. Dan komt er vooruitgang.”

Maartje Paumen

En op de werkvloer?

Hoe je de vertaalslag kunt maken naar de werkvloer, kunnen Hoogerland en Paumen haarfijn uitleggen. “Als je op de werkvloer zes weken uitvalt, ben je vergeten en vervangen. Er is niets zo erg als dat. Ook al is het moeilijk, houd uw werknemer betrokken. Besteed aandacht aan uw werknemer. En maak de te behalen doelen niet te groot, want het geeft een goed gevoel als je je doelen haalt.”

Gezondheid bevorderen

Het PMO staat centraal op het Vitaliteitsplein. De aanwezige klanten kunnen hier onder meer een aantal health checks doen, die onderdeel zijn van het PMO.

PMO
Health checks

25 jaar ArboNed

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen

ArboNed Den Bosch
Team ArboNed Arnhem
ontbijt
Aan het ontbijt
ArboNed Arnhem
De professionals van ArboNed stellen zich voor

preventiemedewerker

vital mindz