Kennissessie Van Werkstress naar Werkplezier in het Willem II stadion

Kennissessie Van Werkstress naar Werkplezier goed bezocht

Na analyse van onze verzuimcijfers bleek het al: werkstress is beroepsziekte nummer 1. En het blijft stijgen. Van het langdurend verzuim (langer dan 6 weken) valt 34% van medewerkers in het mkb (tot 200 medewerkers) uit als gevolg van psychische klachten. Dit was in 2016 nog 30%. Als MKB-speler en expert op het gebied van psychische verzuim helpt ArboNed ondernemers verzuim door werkstress te voorkomen. 

Gratis kennissessie

Wij ondersteunen bij het verlagen en voorkomen van verzuim door werkstress met praktische tips, een toolkit en tijdens de Week van de Werkstress gratis, regionale kennissessies 'Van Werkstress naar Werkplezier'. Met zicht op het zonnige voetbalveld van het Willem II stadion kwamen Brabantse MKB-ondernemers bij elkaar om met ons en collega's te sparren over dit uitgebreide onderwerp. Iedereen werd welkom geheten door onze regiomanager Ingeborg Hettinga. Arbeid- en organisatieconsultant Ronald Klee ging in op de toenemende cijfers in het langdurig psychisch verzuim. Vervolgens gaf hij een stellingen waar de deelnemers onderling met elkaar over in gesprek gingen. Ook besprak hij de impact van stress en hoe belangrijk een goede werk-privé balans is.

kennissessie werkstress Eindhoven

Na de presentaties was er tijdens de lunch de mogelijkheid om met collega's van MKB-bedrijven te netwerken en praten over hoe zij omgaan met verzuim door werkstress en hoe te voorkomen. Voor vertrek kregen alle deelnemers een goed gevulde goodiebag mee. Deze sessie werd door de deelnemers gezien als waardevol en nuttig en in de evaluatie zelfs beoordeeld met twee tienen. 

kennissessie van werkstress naar werkplezier in Eindhoven

ArboNed helpt

Benieuwd hoe u verzuim door werkstress kunt voorkomen? Op onze speciale pagina over werkstress vindt u meer achtergrondinformatie en tips. Uiteraard staan onze experts ook altijd voor u klaar in de regio. Neem hiervoor direct contact met ons op via breda@arboned.nl of 076 524 36 00.

Voorkom uitval door stress