Direct aan de slag voor een gezond en vitaal bedrijf in Tilburg

Leontien van Moorsel

Het was vroeg toen de eerste gasten om 07.10 uur binnenkwamen voor de ontbijt-bijeenkomst in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Het was dan ook een vol programma, met een smakelijk ontbijt, spreker Leontien van Moorsel en praktische stands op het vitaliteitsplein. Nog voor het ontbijt waagden de eerste ondernemers en hr-professionals zich aan de vingerprik om het cholesterol te meten, een bloeddrukmeting en de berekening van hun bmi. Niet onbelangrijk, want een gezond en vitaal bedrijf begint toch bij hen.

gezondheidchecks

Om 8.30 uur begon het plenaire gedeelte in de zaal op de eerste verdieping. Regiomanager Ingeborg Hettinga heette alle gasten nogmaals officieel welkom. Ze stelde onze ArboNedcollega's voor en deed een korte voorstelronde in de zaal. Interessant om te zien dat er veel verschillende bedrijven aanwezig waren uit de hele regio, van 2 tot meer dan 100 werknemers in dienst. Twee aanwezigen bleken al 25 jaar klant en dat verdiende uiteraard een bloemetje.

25 jaar klant

Oplossingen voor het stijgend verzuim

Ingeborg vertelde over de landelijke verzuimcijfers die helaas weer stijgende zijn, maar vertelde ook over de oplossingen. Ze illustreerde haar verhaal met voorbeelden van inspirerende bedrijven in de regio die ludieke acties houden, zoals een traploopsessie op het werk, maar belichtte ook de serieuzere oplossingen zoals het regelmatig aanbieden van een Preventief medisch onderzoek (PMO)

ingeborg

Na haar speech was het de beurt aan Leontien van Moorsel. Zij vertelde haar levensverhaal in vijf 'hoofdstukken'. Een belangrijk onderdeel was haar gevecht tegen haar eetstoornis anorexia en wat ze daarvan heeft geleerd. Balans is het toverwoord, zegt ze, in inspannen en ontspannen. Ook de mensen in haar leven, die haar (ook in slechte tijden) gesteund hebben, zijn een rode draad in het verhaal. 

Na haar lezing was er tijd voor vragen en benadrukte ze het belang van oprechte interesse van de werkgever in zijn werknemers. Want door aandacht te besteden aan je mensen, zoals mensen aandacht aan haar hadden besteed tijdens haar zware periodes, hou je mensen gezond en vitaal, ook op de werkvloer. 

LEontien

Leontien van Moorsel zien spreken

Benieuwd naar haar hele verhaal? Meld u dan aan voor de jubileum ontbijt-bijeenkomst op 15 maart in Dordrecht of 29 maart in Rotterdam. Ook daar deelt Leontien van Moorsel haar inzichten.

Ik meld me aan

Leontien haar verhaal was aangrijpend en inspirerend. De aanwezigen konden erover napraten en netwerken onder het genot van een fris drankje en versnapering. Ook konden bezoekers aan de slag met hun eigen gezondheid op het vitaliteitsplein en was er ruimte om een stoelmassage te krijgen bij FysioHolland, een VR-reality game te spelen bij Vitalmindz om het eigen stress-systeem te leren kennen en de kantoorartikelen van SKO uit te proberen, onze partners voor een gezond en vitaal bedrijf. 

stressjam

ontbijt

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

ArboNed 25 jaar: voordelen, cadeaus, inspiratie