Interactieve kennis- en netwerkbijeenkomst over werkstress voor relaties ArboNed Breda

Kennissessie werkstress

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'
Op maandag 11 november ontvingen de collega’s van ArboNed Breda klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Na de opening en welkom door regiomanager Ingeborg Hettinga gaven ArboNed experts Ronald Klee, arbeids- en organisatiedeskundige en Bob Boom, vitaliteit- en gezondheidsdeskundige de deelnemers meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

kennissessie werkstress Breda
Ook onze staf-bedrijfsarts Reynout van Wanroij vertelde over werkstress vanuit zijn (medische) vakgebied.

Uit recente cijfers van ArboNed blijkt dat van het langdurend verzuim (>42 dagen) het grootste deel wordt veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips tijdens deze kennissessie zetten onze professionals de gasten in Breda letterlijk en figuurlijk in beweging. 

kennissessie werkstress in breda
De kennissessie werd officieel geopend door regiomanager Ingeborg Hettinga

Voordat formeel werd afgesloten met een hapje en een drankje en gelegenheid om te netwerken, kregen de deelnemers een goodybag gevuld met extra tips en trucs om verzuim door werkstress te voorkomen. 

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Breda en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl