Kennissessie Van Werkstress naar Werkplezier

Kennissessie Van Werkstress naar Werkplezier in Den Haag

Na analyse van onze verzuimcijfers bleek het al: werkstress is beroepsziekte nummer 1. En het blijft stijgen. Van het langdurend verzuim (langer dan 6 weken) valt 34% van medewerkers in het mkb (tot 200 medewerkers) uit als gevolg van psychische klachten. Dit was in 2016 nog 30%. Als MKB-speler en expert op het gebied van psychische verzuim helpt ArboNed ondernemers verzuim door werkstress te voorkomen. 

Gratis kennissessie

Wij ondersteunen bij het verlagen en voorkomen van verzuim door werkstress met praktische tips, een toolkit en tijdens de Week van de Werkstress gratis, regionale kennissessies 'Van Werkstress naar Werkplezier'. Op onze praktijk in Den Haag werd iedereen welkom geheten door regiomanager Ellen Veldhuisen. Zij gaf het stokje over aan onze arbeid- en organisatieconsultant Haley Lancaster. Haley ging dieper in op de cijfers van het (langdurig) psychisch verzuim en het belang van werkplezier. Aanvullend gaf ze een aantal stellingen waarover deelnemers met elkaar over in gesprek gingen. Zo bleek het herkennen van rust onder de deelnemers wat lastiger te zijn, terwijl rust juist stress buffert. In groepen werd nagedacht over de 'regelknoppen' van werkstress en werkplezier: leidinggevenden, het continue verbonden zijn en de werk-privé balans. Uit deze korte interactieve sessie kwamen praktische tips die direct in de grote groep gedeeld werden. 

kennissessie werkstress Den Haag

Na afloop werd er nagepraat en stond er voor alle deelnemers een goodiebag met lekker broodje gereed om mee te nemen. 

kennissessie van werkstress naar werkplezier in Den Haag

ArboNed helpt

Benieuwd hoe u verzuim door werkstress kunt voorkomen? Op onze speciale pagina over werkstress vindt u meer achtergrondinformatie en tips. Uiteraard staan onze experts ook altijd voor u klaar in de regio. Neem hiervoor direct contact met ons op via denhaag@arboned.nl of 070 307 27 07.

Voorkom uitval door stress