ArboNed Den Haag lid van MKB Den Haag, afdeling van MKB Nederland

 MKB Den Haag

Sinds vorig jaar is ArboNed kennispartner van MKB Nederland met als doel om gezamenlijk de kennis van MKB Nederland te vergroten op het gebied van verzuim en vitaliteit. Zo werken we samen op landelijke thema’s zoals wetgeving en arbeidsrisico’s. Ook lokaal werken we samen. Zo is ArboNed Den Haag lid van ArboNed Den Haag. Wij spreken regiomanager Ellen Veldhuisen over de lokale samenwerking.

MKB Den Haag is de grootste belangenbehartiger voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag. Zij verbinden tijdens netwerkbijeenkomsten, kennissessies en daarbuiten het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en maatschappelijke instellingen met elkaar vanuit het idee dat een gezonde stad alleen maar mogelijk is als deze stad een vitale economie heeft. Het lidmaatschap van ArboNed Den Haag is dan ook een logische keuze. “Een vitale economie krijg je met vitale mensen en dat betekent dat je goed voor ze moet zorgen.” legt Ellen uit.

Delen van kennis

Als regiomanager van de lokale afdeling van ArboNed bezoekt zij de bijeenkomsten van MKB Den Haag waar mogelijk en is zij de gesprekspartner op het gebied van verzuim. “Het is voor ons een  toevoeging in onze regio, zo staan we nog meer naast de ondernemer in Den Haag. Je hoort nog beter wat er in de stad speelt en tijdens de bijeenkomsten ontmoet ik onze lokale klanten. We delen dan ook graag onze kennis op het gebied van arbeidswetgeving en preventie.” ArboNed Den Haag kijkt op dit moment met MKB Den Haag naar een gezamenlijke kennissessie over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit later dit jaar. “Zelf organiseren we op 16 juni een sessie rondom arbeidsrisico’s verminderen. Deze sessie is gratis toegankelijk. Zo zorgen we dat we de mkb’ers in Den Haag juiste handvatten bieden om verzuim te voorkomen.”

ArboNed Den Haag

ArboNed Den Haag helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Den Haag