Ondernemers uit regio Den Haag in gesprek over arbeidsconflicten

Den Haag

De gratis kennissessie 'Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict' trok op 24 september 2019 een volle zaal met mkb-ondernemers bij Hotel Babylon in Den Haag. Arts Evert Visser opende de bijeenkomst die in het teken stond van het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten.

Evert Visser startte de presentatie met feiten en cijfers over arbeidsconflicten. Hij vertelde over de richtlijnen van bedrijfsartsen ten aanzien van een conflicten en hoe hij omgaat met een werknemer die zich ziek meldt en er is een conflict. Bedrijfsmaatschappelijk werker Wilma Udondek ging in op de oplossingen voor en tijdens een conflict. De presentatie werd afgesloten door Simone Gerritsen, bedrijfsjurist bij ArboNed. De drie specialisten beantwoorden veel vragen zoals: Welke rol speelt de vertrouwenspersoon? Wanneer vraag je een deskundigenoordeel aan? Wat doe je als medewerker niet meewerkt? Mkb’ers ervaren nogal eens dat ze beperkt invloed kunnen uitoefenen. Hoe kan de arbodienst hen daarbij helpen? Belangrijk om te weten volgens Simone: de gang naar de rechtbank voor een ontbindingsverzoek kent eigenlijk alleen maar verliezers. Samen uitzoeken hoe je op een goede manier verder kunt geniet altijd de voorkeur, desnoods onder begeleiding van een bedrijfsmaatschappelijk werker of mediator.

Den haag arbeidsconflict
Evert Visser vertelt meer over de feiten en cijfers achter arbeidsconflicten

Aan het eind van de presentatie gingen de deelnemers naar huis met een goodybag en praktische handvatten om met arbeidsconflicten binnen het eigen bedrijf om te gaan en verzuim te voorkomen.

Overige sessies of gratis online webinar
Heeft u de kennissessie in Den Haag gemist en wilt u nog aansluiten bij een van onze andere sessies rond het thema arbeidsconflicten in het land? Kijk dan hier voor een overzicht van alle sessies.

Wilt u liever online meekijken vanaf uw eigen computer of tablet? Meld u dan aan voor ons gratis webinar op donderdag 26 september 2019 van 12.00 tot 12.30 uur. U kunt dit webinar live volgen en via de chat vragen stellen of op een ander moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Den Haag arbeidsconflict
Bedrijfsjurist Simone Gerritsen neemt de zaal mee in de gang naar de rechtbank, mocht echt niets meer werken.

Meer informatie en hulp
Meer informatie over het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten leest u hier.  Kunt u hulp gebruiken? Profiteer dan van onze jubileumactie: 1,5 uur samenwerken met de arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed aan een goede sfeer en gezonde werkdruk voor € 250 incl. reiskosten, excl. btw.

Meer informatie