Terugblik kennissessie Den Haag: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’

Het team van ArboNed tijdens de kennissessie

‘Hoe bevordert u de gezondheid en vitaliteit op de werkvloer?’ dat was het centrale thema van de kennissessie van ArboNed Den Haag op dinsdag 7 maart 2023. De professionals van ArboNed Den Haag en ArboNed Leiden ontvingen hun klanten op de gratis bijeenkomst in de regio, waar ook ruimte was om informeel te netwerken met ondernemers en HR-professionals werkzaam in het mkb.

Praktische tips en voorbeelden

Vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen Lisa Hendriks – van der Vlist en Annerie Eekelder vertelden wat een werkgever kan doen om de gezondheid en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen. Aan de hand van praktische voorbeelden kregen de deelnemers meer inzicht in de verschillende aspecten rond het thema en vooral ook concrete tips om hiermee aan de slag te gaan.

Health check en het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Naast de presentatie werden er ook gratis health checks aangeboden. Dit is een check om de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerwaarde te meten en de BMI te berekenen. Hiermee kregen de deelnemers direct een inkijkje in de fysieke onderzoeken die deel uit kunnen maken van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Met het aanbieden van een PMO krijgen werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Met de uitkomsten kunnen zij direct aan de slag.

 Health check     Presentatie tijdens de kennissessie

Overige sessies

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Den Haag en wilt u toch meer horen over dit thema? Misschien past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?