Onze diensten

Wij helpen ondernemers met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Arbeidsrisico's verminderen

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Wilt u uw medewerkers veilig, gezond en met plezier aan het werk houden? Zorg dan voor een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Hiermee brengt u alle arbeidsrisco’s in kaart, zodat u deze gericht aan kunt pakken.

Mijn preventie-expert

Voor bedrijven en preventiemedewerkers die af en toe een sparringpartner kunnen gebruiken op het gebied van arbo, veiligheid en verzuim, is er Mijn preventie-expert. Een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpt u bij elk arbo-vraagstuk voor het aantal uur dat u nodig heeft.

Online thuiswerkplek-check

Uw werknemer werkt regelmatig vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van onze ergonoom.

Werkplekonderzoek

Wilt u zorgen dat uw medewerkers gezond en veilig hun werk kun doen en lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding voorkomen? Dan biedt ons werkplekonderzoek uitkomst.

Gezondheid bevorderen

Preventief medisch onderzoek

Hoe gezond en vitaal is uw organisatie? Waar krijgen uw medewerkers energie of juist stress van? Het Preventief medisch onderzoek (PMO) van ArboNed geeft antwoord. Via een online vragenlijst en fysieke onderzoeken krijgen uw medewerkers duidelijkheid over hun mentale en fysieke gezondheid.

(online) Vitaliteitsworkshops

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, alcohol drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw medewerkers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl en een vitaler leven voor uw medewerker, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw medewerker krijgt individuele begeleiding en werkt aan een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

Mijn Organisatie-expert

Is de sfeer in uw bedrijf goed en zijn uw medewerkers met plezier aan het werk? Dan is de kans op arbeidsconflicten kleiner. Wilt u de werkcultuur in uw bedrijf ook verbeteren? Zet dan Mijn Organisatie-expert in.

Mijn vitaliteitsexpert

Direct aan de slag met de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers? Schakel dan de hulp van onze professionals in. Belangrijk, want mensen die goed in hun vel zitten hebben meer energie, zijn minder snel gestrest en hebben meer zin om te werken.

Online workshop Gezond thuiswerken

Hoe zorgt u er nu voor dat uw werknemers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

Sociale zorg medewerker

Psychosociale arbeidsbelasting

Ongewenst gedrag in een organisatie verpest de sfeer en uw mensen kunnen er letterlijk ziek van worden. Daarom moet u als werkgever grensoverschrijdend gedrag en werkdruk (samenvattend: psychosociale arbeidsbelasting, PSA) zoveel mogelijk voorkomen.

Vertrouwenspersoon van ArboNed

Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een goed PSA-beleid. Een externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en objectief en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Het verlaagt de…

Klachtencommissie via ArboNed aanstellen

Als een werknemer ongewenst gedrag ervaart op het werk, kan hij terecht bij de vertrouwenspersoon. Soms is de situatie zo ernstig dat het noodzakelijk is een officiële klacht in te dienen bij de klachtencommissie van uw bedrijf. Een klachtencommissie is een onderdeel van het wettelijke verplichte PSA-beleid. Met de klachtencommissie via ArboNed weet u dat u voldoet aan uw wettelijke verplichting.

Protocol ongewenste omgangsvormen

Het protocol ongewenste omgangsvormen is onderdeel van een goed psychosociale arbeidsbelasting beleid (PSA-beleid). Hierin maakt u voor uw werknemers duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag en krijgen ongewenste omgangsvormen binnen uw bedrijf minder kans. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar.

PSA-module voor het kleinbedrijf

Voorkom dat er problemen op de werkvloer ontstaan door ongewenst gedrag en werkdruk. Dat regelt u snel en eenvoudig met onze PSA-module voor € 8,75 per werknemer per jaar. Zo zijn én blijven uw mensen met plezier aan het werk.

Psychosociale hulp bij calamiteiten

De Calamiteitenservice van ArboNed, exclusief voor onze verzuimklanten, biedt snel advies en hulp na een calamiteit, zoals een bedrijfsongeluk, geweldsdelict of een andere ingrijpende gebeurtenis…