Diensten

Verzuimabonnementen

U kiest zelf hoe u het verzuim wilt aanpakken. Wij helpen u graag om de meest geschikte keuze te maken voor uw organisatie. Wilt u maximale zekerheid en inzicht in de arbokosten? Of kunt u dankzij het lage verzuim beter kiezen voor ons lage instaptarief? Direct actie op de dag van de ziekmelding, of het eerst zelf even aankijken en ArboNed later inschakelen? Welke keuze u ook maakt, u kunt altijd rekenen op onze persoonlijke service bij u in de buurt.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) krijgen u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En adviezen om dit te verbeteren. ArboNed biedt drie verschillende PMO's, afgestemd op uw wensen:

  • Het online ePMO.
  • Een PMO Persoonlijk, voor een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers
  • Een PMO Vitaal en daarbij krijgt u maatwerk.
  • Een Preventief medisch onderzoek specifiek voor een branche

PMO aanvragen

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Maar liefst een derde van het langdurend verzuim heeft een psychische oorzaak. Als het gaat om werkgerelateerde oorzaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met de psychosociale arbeidsbelasting (PSA), al jaren één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. ArboNed biedt verschillende diensten op het gebied van psychosociale begeleiding om uitval te voorkomen. Heeft u 35 of minder werknemers? Kies dan voor onze PSA-module. Voor € 8,75 per werknemer heeft u uw PSA-beleid geregeld. 

Externe vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een goed PSA-beleid. Een externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en objectief en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Het verlaagt de drempel voor het aankaarten van problemen en zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar. 

Mijn Preventie-expert

De kennis en competenties die horen bij hun rol, kunnen preventiemedewerkers opdoen met een training van ArboNed Academy. Daarnaast bieden wij nieuwe én ervaren preventiemedewerkers de mogelijkheid bij het uitvoeren van hun taken nauw samen te werken met onze Arbo-deskundigen. Bijvoorbeeld bij het opstarten en implementeren van het preventiebeleid, bij het uitvoeren van het plan van aanpak (RI&E) en het inzetten van benodigde interventies. Wilt u alles op het gebied van verzuimpreventie goed op orde hebben? Boek dan direct Mijn preventie-expert, een dienst die u los kunt afnemen.

Online (thuis)werkplek-check

Met de online (thuis)werkplek-check geeft een expert van ArboNed adviezen voor het zo goed mogelijk inrichten van een (tijdelijke) thuiswerkplek. We bespreken onder andere een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Zo voorkomt u uitval. 

Psychosociale hulp bij calamiteiten

Met de Calamiteitenservice is psychosociale hulp voor slachtoffers of getuigen van een ongeluk, overval of geweldsdelict snel ter plaatse. Zo kunt u (langdurige) uitval van werknemers voorkomen. We noemen dit pakket Impact en zijn hiervoor 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Energiek werken in onregelmatige diensten

Vanuit wetenschappelijke inzichten, kennis en ervaring adviseert ArboNed werkgevers hoe om te gaan met de uitdagingen van onregelmatig werk. Hoe kunnen onregelmatig werkenden zelf invloed uitoefenen op hun werkplezier- en - energie, en hoe faciliteert u hen hierbij?  

Leefstijlcoaching

Een gezondere leefstijl en een vitaal lichaam voor uw werknemer, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw werknemer krijgt individuele begeleiding en gaat aan de slag met een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw medewerkers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan. 

Waarom ArboNed

ArboNed neemt al uw (preventieve) arbozaken uit handen, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen.

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Met een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) brengt u alle risico’s in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. Als de Nederlandse Arbeidsinspectie u benadert voor een steekproef, moet u met een actuele RI&E, inclusief Plan van aanpak, kunnen aantonen dat de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf op orde zijn.

De professionals van ArboNed ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én de vastlegging van de RI&E.

RI&E aanvragen

Trainingen

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen. Liever een incompany training? Dat is ook mogelijk!

Keuringen

Elke functie stelt zowel mentale als fysieke eisen aan mensen. Het is belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen die het werk aan hen stelt, zodat ze zichzelf én anderen niet in gevaar brengen. Voor bepaalde beroepen zijn medische keuringen zelfs verplicht.

Het werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van productieomgeving tot op kantoor. Via een korte vragenlijst brengen wij de werkplek, werkgedrag en werkorganisatie van de werknemer in beeld.

Online workshop Gezond Thuiswerken

Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

Mijn vitaliteitsexpert

Mensen die goed in hun vel zitten, zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend. Hoewel leefstijl een persoonlijke keuze is, kunt u uw werknemers wel degelijk bewust maken van (het effect van) hun leefstijl. Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren deskundige in: Mijn vitaliteitsexpert.

Mijn Organisatie-expert

Mijn organisatie-expert is er voor praktische ondersteuning en gerichte coaching rond de thema's: duurzame inzetbaarheid, optimale werkcultuur en vitale organisatie. Een arbeids- en organisatiedeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met vraagstukken zoals:

  • Aan de slag met het verzuim(beleid) binnen uw bedrijf.
  • Zorgen dat al uw werknemers goed inzetbaar blijven, in de hele organisatie.
  • Zorg dragen voor een gezonde werkdruk en voorkomen van uitval door stress.
  • Het in gang zetten en begeleiden van een (organisatie)verandering.
  • Het ontwikkelen van 'people-managers' binnen uw bedrijf.

Vitaliteitworkshops

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw werknemers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

Een protocol ongewenste gedragsvormen en werkdruk opstellen

Het protocol ongewenste gedragsvormen is onderdeel van een goed PSA-beleid. Hierin maakt u voor uw werknemers duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag en krijgen ongewenste omgangsvormen binnen uw bedrijf minder kans. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar. 

Klachtencommissie aanstellen

In sommige situaties is ongewenst gedrag op de werkvloer zo ernstig dat het noodzakelijk is om een officiële klacht in te dienen bij de klachtencommissie van uw bedrijf. Een klachtencommissie is een onderdeel van het wettelijke verplichte PSA-beleid. Met de klachtencommissie van ArboNed weet u dat u voldoet aan uw wettelijke verplichting. 

achtergrond_mappen

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen