Diensten

Verzuimabonnementen

Verzuim verlagen en voorkomen, met een aanpak die bij u past. Bij ArboNed kiest u zelf hoe u verzuim wilt aanpakken. Wilt u zelf de volledige regie behouden, legt u de coördinerende rol liever bij ons of hebt u behoefte aan een meer intensieve aanpak dan alleen de Wet verbetering poortwachter voorschrijft? Wij helpen u graag om de meest geschikte keuze voor uw onderneming te maken.

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Met een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) brengt u alle risico’s in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. Als de Inspectie SZW u benadert voor een steekproef, moet u met een actuele RI&E, inclusief Plan van aanpak, kunnen aantonen dat de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf op orde zijn.

De professionals van ArboNed ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én de vastlegging van de RI&E.

Offerte RI&E aanvragen

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Maar liefst een derde van het verzuim heeft een psychische oorzaak. Als het gaat om werkgerelateerde oorzaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met de psychosociale arbeidsbelasting (PSA), al jaren één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. ArboNed biedt verschillende diensten op het gebied van psychosociale begeleiding om uitval te voorkomen. 

Mijn Preventie-expert

De kennis en competenties die horen bij hun rol, kunnen preventiemedewerkers opdoen met een training van ArboNed Academy. Daarnaast bieden wij nieuwe én ervaren preventiemedewerkers de mogelijkheid bij het uitvoeren van hun taken nauw samen te werken met onze Arbo-deskundigen. Bijvoorbeeld bij het opstarten en implementeren van het preventiebeleid, bij het uitvoeren van het plan van aanpak (RI&E) en het inzetten van benodigde interventies. Wilt u alles op het gebied van verzuimpreventie goed op orde hebben? Boek dan direct Mijn preventie-expert, een dienst die u los kunt afnemen.

Waarom ArboNed

ArboNed neemt al uw (preventieve) arbozaken uit handen, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) krijgen u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En adviezen om dit te verbeteren. ArboNed biedt drie verschillende PMO's, afgestemd op uw wensen:

  • Het online ePMO.
  • Een Uitgebreid Preventief Medisch onderzoek. U kunt kiezen uit een PMO Persoonlijk, voor een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers of een PMO Vitaal en daarbij krijgt u maatwerk.
  • Een Preventief medisch onderzoek specifiek voor een branche

Offerte aanvragen

Trainingen

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen. Liever een incompany training? Dat is ook mogelijk!

Keuringen

Elke functie stelt zowel mentale als fysieke eisen aan mensen. Het is belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen die het werk aan hen stelt, zodat ze zichzelf én anderen niet in gevaar brengen. Voor bepaalde beroepen zijn medische keuringen zelfs verplicht.

Het werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van productieomgeving tot op kantoor. Via een korte vragenlijst brengen wij de werkplek, werkgedrag en werkorganisatie van de werknemer in beeld.

Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw medewerkers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen