EEN ACTUELE RI&E LEVERT VEEL OP
 • Basis voor uw arbo-beleid en het voorkomen van verzuim
 • Optimale werksituatie creëren voor de medewerkers & veilig en gezond kunnen werken
 • Actueel houden is makkelijker en leuker dan achter de feiten aanlopen
rie-veiligheid

Gezond, veilig en met plezier aan het werk

Als u een actuele RI&E heeft, is dat natuurlijk top. En dan is het zaak om de RI&E actueel te houden met het bijbehorende Plan van aanpak. Hoe doet u dat en hoe neemt u uw werknemers hierin mee? En welke verantwoordelijkheden hebben de werknemers hierin? Ook het hybride werken vraagt aandacht. U wilt immers dat uw werknemers ook thuis veilige en gezond kunnen werken. Hoe faciliteert u dit en wat zijn eventuele arbeidsrisico’s?

ArboNed helpt u hierbij op de manier die bij u past: doet u het zelf met behulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

Zelf doen Wat houdt dit in?

 1. Checklist: Hybride werken

  Hybride werken, de combinatie van thuiswerken en werken op locatie, wint steeds meer terrein. Wat kunt u doen om het hybride werken goed te laten verlopen? Gebruik deze checklist.

 2. 5 tips voor een actuele RI&E

  Als ondernemer is het voor u belangrijk dat uw personeel veilig en gezond kan werken. Daarom heeft u een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) , inclusief Plan van aanpak. Gebruik onze…

 3. Podcast: Hoe werkt de RI&E in de praktijk?

  Joost de Kruijter, bedrijfsmaatschappelijk werker én host van de Gezond ondernemen podcast van ArboNed, gaat in deze aflevering in gesprek met Bart de Laat, directeur van installatiebedrijf A.J. Loots…

Samen doen Wat houdt dit in?

 1. Mijn preventie-expert

  Voor bedrijven en preventiemedewerkers die af en toe een sparringpartner kunnen gebruiken op het gebied van arbo, veiligheid en verzuim, is er Mijn preventie-expert. Een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpt u bij elk arbo-vraagstuk voor het aantal uur dat u nodig heeft.

Laten doen Wat houdt dit in?

 1. Online workshop Gezond thuiswerken

  Hoe zorgt u er nu voor dat uw werknemers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

 2. Online thuiswerkplek-check

  Uw werknemer werkt regelmatig vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van…

Heeft u geen actuele RI&E?

Iedere werkgever heeft de verplichting te allen tijde een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben, ongeacht de omvang van het bedrijf.  Wilt u hulp van ArboNed bij het actualiseren van uw RI&E? Lees dan verder wat wij voor u kunnen betekenen.

Lees verder