Een gezond bedrijf levert veel op
 • Vitale werknemers melden zich minder vaak ziek

 • Ze hebben meer energie en zijn duurzaam inzetbaar

 • Hierdoor daalt het verzuim en daarmee uw kosten

Lees wat u kunt doen

i love my job

Een gezond bedrijf levert veel op

In deze krappe arbeidsmarkt heeft u uw werknemers hard nodig. Het belang van een gezonde en vitale werkvloer is daarom groter dan ooit. Want gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Goed nieuws: u kunt uw werknemers helpen hun gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld via een Preventief medisch onderzoek (PMO). En u kunt meer doen voor de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Wij geven u graag tips. 

Zelf doenWat houdt dit in?

 1. checklist

  Checklist voor een gezond bedrijf

  Vitale werknemers hebben meer plezier in hun werk, zijn minder snel gestrest en hebben meer energie. Doet u het maximale om uw bedrijf gezond en vitaal te houden? Ontdek het met deze checklist.

 2. Gids een gezond bedrijf

  Praktische gids: Een gezond bedrijf levert veel op

  De basis voor een veilig en gezond bedrijf, waar de werknemers duurzaam inzetbaar zijn, vindt u in de Arbowet. Lees in onze gids meer over hoe de RI&E, het PMO en aandacht voor vitaliteit uw bedrijf verder kunnen brengen.

Samen doenWat houdt dit in?

 1. shirt

  Mijn vitaliteitsexpert

  Direct aan de slag met de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers. Mensen die goed in hun vel zitten, zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken.

Laten doenWat houdt dit in?

 1. mok-gezondbedrijf

  Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

  Het PMO is meer dan een wettelijke verplichting; het bevordert de gezondheid en vitaliteit binnen uw bedrijf. Ontdek waar uw werknemers energie van krijgen én de grootste risico’s op mogelijk verzuim. Bekijk welk PMO bij uw organisatie past.

 2. hardlopen

  (online) Vitaliteitsworkshops

  Leefstijlfactoren hebben invloed op de gezondheid van uw werknemers. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw werknemers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

 3. actief

  Leefstijlcoaching

  Een gezonde leefstijl en een vitaal lichaam voor uw werknemer, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw werknemer krijgt individuele begeleiding en werkt aan een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

 4. thuiswerken-check

  Online workshop Gezond thuiswerken

  Hoe zorgt u er voor dat uw werknemers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

Een gezond bedrijf start met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Startpunt voor een gezond bedrijf is de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hiermee brengt u de risico's binnen uw bedrijf in kaart, zodat u de gezondheid en veiligheid in het bedrijf kunt bevorderen. Het is een onmisbaar instrument om uw werknemers gezond, veilig en met plezier aan het werk te houden. En zodoende ook flink te besparen op uw bedrijfskosten. De inhoud van uw PMO, stemmen wij af op de risico's die in de RI&E staan. 

Ik ben als werkgever niet degene die ervoor kan zorgen dat iedereen gezond werkt en leeft. Dat doe je met elkaar. Maar we doen er wel alles aan om ervoor te zorgen dat onze werknemers veilig hun werk kunnen doen. 

Financieel directeur Ab Barendrecht van Barendrecht-Elektra b.v.
map

Heeft u vragen over hoe u de duurzame inzetbaarheid kunt vergroten?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen