Mijn vitaliteitsexpert

Gevolgen ongezonde leefstijl

Als werkgever bent u betrokken bij uw werknemers. Natuurlijk weet u dan wel dat die ene monteur te veel rookt of uw office manager eigenlijk te zwaar is. Maar is dat uw probleem? Nee, officieel niet. Maar wat als die verstokte roker uitvalt met longproblemen? Of diegene met overgewicht slecht slaapt vanwege slaapapneu en fouten maakt in de administratie?

We kennen allemaal de (lange termijn) gevolgen van een ongezonde leefstijl. Naast het persoonlijke drama wordt het dan ook uw probleem. In het ergste geval komt uw werknemer niet meer terug op het werk en moet u (minstens) twee jaar het loon doorbetalen. En als iemand uitvalt bent u altijd - samen met de werknemer - verantwoordelijk voor de re-integratie. Hoewel u tegen de loondoorbetaling misschien bent verzekerd, komt er dus veel meer bij kijken. Het scheelt een hoop zorgen als u een positieve bijdrage kunt leveren aan een gezonde leefstijl van uw werknemer. Waarbij u natuurlijk wel rekening houdt met privacy.

Gerichte, praktische coaching

Daarom is er Mijn vitaliteitsexpert, voor gerichte coaching en praktische ondersteuning. Een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met elk gewenst vitaliteitsvraagstuk. Bijvoorbeeld:

 • Aan de slag met de uitkomsten van het Preventief medisch onderzoek (PMO)
 • Begeleiden bij het opstellen van uw vitaliteitsbeleid/-plan
 • Opstarten en implementeren van het vitaliteitsbeleid/-plan
 • Samenstellen van een 'gezondheidsweek' voor uw medewerkers
 • Het inzetten van interventies op het gebied van vitaliteit op persoonlijk of bedrijfsniveau
 • Sparringspartner over vitaliteit op de werkvloer met betrekking tot duurzame inzetbaarheid

Concrete vragen zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe zet ik vitaliteit binnen mijn bedrijf op de kaart?
 • Wat kan ik betekenen voor een werknemer met een slecht ontspanningspatroon en/of ongezonde leefstijl en voorkom ik de negatieve effecten voor zijn werk?
 • Hoe helpt een vitaliteitsplan ons (frequent) verzuim te voorkomen of verlagen?
 • Hoe bied ik een gezonde werkomgeving tijdens ploegendiensten?
 • Hoe zorg ik voor een gezonde en vitale werkomgeving in tijden van corona? 

Zo werkt Mijn vitaliteitsexpert

Met Mijn vitaliteitsexpert van ArboNed heeft uw organisatie 2 uur à € 275, 4 uur à € 520 of 8 uur à € 995 een toegewijde deskundige die u kan ondersteunen, begeleiden en inspireren. Bij u op de zaak, of via de telefoon. U bent verzekerd van snelle en deskundige hulp. U krijgt praktische coaching en kan gezondheid en vitaliteit binnen uw organisatie daardoor blijvend naar een hoger plan tillen.

Dit levert het u op:

 • Praktische ondersteuning en coaching.
 • Handvatten om uw werknemers gezond en vitaal aan het werk te houden.
 • Kostenbesparing dankzij lager verzuim.
 • Waardering van uw werknemers, u toont als werkgever dat u goede werkomstandigheden belangrijk vindt.

Direct aanvragen

Onze vitaliteitsexperts:

Mike

Mike Broxterman - Amsterdam

"Ik ga graag in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om gezondheid en vitaliteit in het bedrijf te verhogen. Dan hebben we het over de gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer."

 

Malou

Malou Eilering - Enschede/ Zwolle

"U kunt met kleine veranderingen binnen uw bedrijf of uw team grote stappen op het gebied van gezondheid en vitaliteit zetten. Dit zorgt voor een gezonde, veilige en vitale organisatie, op de korte, maar ook op de lange termijn."

 

Anje

Anje Oosthoek - Kreuger - Drechtsteden

"Klanten kennen me als een enthousiaste en toegewijde professional met een praktische aanpak. Ik houd van zaken organiseren en in goede banen leiden, waarbij ik tevens organisaties en individuen adviseer."

 

Marcel Nijdam

Marcel Nijdam - Utrecht/ Amersfoort

"Samen met u en uw werknemers ga ik aan de slag met een fitte en gezonde organisatie. Om zo verzuim te beperken en te voorkomen. Zo bespaart u ook op uw bedrijfskosten."

marlies

Marlies Krikke - Groningen

"Met mijn kennis van gezonde leefstijl en door oplossingsgericht werken haal ik energie uit het coachen, begeleiden en adviseren van bedrijven en hun werknemers naar een gezond leven."

Gerjenda Jonkman

Gerjenda Jonkman - Leeuwarden

"Door mijn achtergrond als verpleegkundige en met mijn huidige kennis en ervaringen als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige kan ik uw organisatie gericht adviseren over vitaliteit op de werkvloer."

Nathan

Nathan van Veen - Den Haag/ Leiden

"Ik ga graag aan de slag om ingesleten, ongezonde gewoontes te doorbreken. En ik kijk hoe je met soms kleine aanpassingen de leefstijl positief kunt veranderen.

 

Lisa

Lisa Hendriks - Den Haag/ Leiden

"Ik help bedrijven en organisaties om een gezond werkklimaat te creëren. Dit doe ik door middel van advies waarbij alle leefstijl-onderdelen aan de orde komen."

Jolanda

Jolanda Bossers - Rotterdam

"Ik vind het belangrijk om op gestructureerde wijze de gezondheidsrisico's van individuele medewerkers en de organisatie in kaart te brengen en deze te bewaken."

Bob

Bob Boom - Breda/ Eindhoven

"Als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige leg ik de nadruk op het organiseren en coördineren van projecten op het gebied van gezondheid en leefstijl binnen verschillende organisaties."

FleurFleur de Vries - Alkmaar

"Als je een gezonde leefstijl op orde hebt, is het makkelijker om ook je mentale conditie fit te houden. En dat is belangrijk als u weet dat een werknemer met een burn-out gemiddeld acht maanden uitvalt.

renee

Renee van Vliet - Amsterdam

"Een ongezonde leefstijl kan de basis zijn voor een slechte lichamelijke en geestelijke conditie en zelfs vervroegd overlijden. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij de gezondheid van uw werknemers." 

 

Dominique Wienk

Dominique Wienk - Maastricht/ Venlo

"Ik vind het belangrijk om als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige mee te denken met uw organisatie om samen over te gaan op concrete acties rond gezondheid en leefstijl."

 

Hiske

Hiske Slomp - Arnhem/ Den Bosch

"Ik geniet van mensen inspireren en motiveren om verbeterstappen te zetten die zij niet voor mogelijk achten. Zo is een gezonde leefstijl altijd binnen handbereik."

 

collegas

Heeft u vragen over vitaliteit op de werkvloer?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen