(online) Vitaliteitsworkshops

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw werknemers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

Direct aanvragen Meer informatie

Op zoek naar individuele steun voor een werknemer, bekijk dan onze leefstijlcoaching.

Workshops voor een vitale organisatie

U kunt bijdragen aan vitale medewerkers en daarmee een gezond bedrijf. Door het beste uit uw mensen te halen, ze te stimuleren en te motiveren, aandacht te geven en te benadrukken dat gezondheid belangrijk is. Onze leefstijlworkshops maken uw medewerkers bewust van de impact van een gezonde leefstijl. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen geven concrete handvatten om direct aan de slag te gaan.

fit in je werk

Bewegen

Dat bewegen gezond is, weten we. Maar hoeveel moeten we minstens bewegen op een dag? Hoe bouw je standaard extra beweegmomenten in op een dag? En hoe houd je het sporten vol? Deze workshop geeft achtergrondinformatie over het belang van beweging én praktische tips om elke dag die stap extra te zetten.

Direct aanvragen 

voeding

Voeding

Wat is de relatie tussen voeding en stress en welke invloed heeft voeding op de concentratie? Wat zijn slechte voedingspatronen en waarom zijn juist die zo verleidelijk? Welke alternatieven zijn gezond én haalbaar? Deze workshop geeft uw medewerkers handvatten om zelf hun voedingspatroon te verbeteren.

Direct aanvragen 

slaap

Slaap

In deze workshop behandelen we de oorzaken van slecht slapen, bieden we inzicht in de invloed van slapen op de mentale en fysieke gezondheid en komt aan bod wat uw werknemers kunnen doen voor een betere nachtrust. Uw medewerkers kunnen direct hun slaap verbeteren met onze concrete tips.

Direct aanvragen

fit in je werk

Fit in het werk

Vitale werknemers zijn gezond, tevreden en betrokken en daarmee een belangrijkste succesfactor voor uw organisatie. Met de praktische tips uit deze interactieve workshop kunnen uw medewerkers aan de slag met gezonde gewoonten. Thema's die aan bod komen zijn: beeldschermwerk, meer bewegen, gezond eten, bewust ontspannen en bewustwording.

Direct aanvragen 

voeding

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk en iets waar rokers tegenop zien. Een gewoonte doorbreken begint vaak met bewustwording. Met deze workshop krijgen deelnemers inzicht in wat stoppen met roken hen op kan leveren en de methoden die hen daarbij kunnen helpen. Zij zetten daarmee de eerste stap naar een rookvrij leven.

Direct aanvragen 

slaap

Mentaal Vitaal

Tijdens de workshop leren we een goede balans te vinden tussen zaken die in het werk energie opleveren en die stress veroorzaken. Uw werknemers leren signalen van stress op tijd te herkennen en actie te ondernemen. Dit maakt hen weerbaar en veerkrachtig, waardoor ze klachten en/of uitval kunnen voorkomen.

Direct aanvragen

Vitaliteitsprogramma: 3 workshops in 1

Vitale werknemers zijn gezond, tevreden en betrokken en daarmee één van de belangrijkste succesfactoren voor uw organisatie. Zij zijn productiever en verzuimen minder. Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw werknemers. In plaats van € 668,75per workshop, betaalt u € 1.937,25 voor een pakket van drie workshops:

In samenspraak met onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt u een keuze uit de workshops Bewegen, Voeding, Slaap, Fit in het werk, Mentaal Vitaal en Stoppen met roken.

Direct aanvragen 

Zo werkt het:

  • De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige achterhaalt in een voorbespreking met u de kern van het probleem en maakt op basis hiervan afspraken over doel en inhoud van de workshop(s). Achteraf is er een nabespreking.
  • Per workshop zijn er maximaal vijftien deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht.
  • Het zijn interactieve workshops van één dagdeel met – naast de theorie – heldere, praktische tips waarmee uw werknemers direct aan de slag kunnen. Ze worden aan het denken gezet, waarmee we bewustwording creëren.

leefstijl

Individuele leefstijlcoaching

Een ongezonde leefstijl kan de basis zijn voor ziekten, een slechte lichamelijke en geestelijke conditie en zelfs voor een vervroegd overlijden. De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige coacht uw werknemer, die aan de slag gaat met een persoonlijk actieplan. Zo voorkomt u (langdurige) uitval. 

Meer informatie

Bewegen verlaagt het risico op chronische ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en depressie. We zitten helaas tegenwoordig veel te veel: zittend werk, zittend in de trein of auto en ’s avonds zitten we op de bank. Te weinig bewegen en te veel zitten heeft schadelijke effecten voor de gezondheid. Juist nu is uw gezondheid erg belangrijk!

Mike Broxterman, vitaliteit- en gezondheidsdeskundige ArboNed
mappen

Heeft u vragen over onze vitaliteitsworkshops?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen