Kraanmachinistenkeuring

Machinisten van mobiele kranen en mobiele heistellingen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van henzelf én andere mensen op bijvoorbeeld een bouwplaats. Door deze mensen periodiek te keuren kunt u gezondheidsproblemen of problemen in de werkomgeving tijdig signaleren. U kunt dan op tijd de nodige maatregelen nemen en mogelijke ongelukken voorkomen.

De kraanmachinistenkeuring is geschikt voor iedereen die als machinist werkzaam is op een mobiele kraan of mobiele heistelling.

Waaruit bestaat de kraanmachinistenkeuring?

Tijdens de kraanmachinistenkeuring test de (keurings)arts of de werknemer de kraan zelfstandig en veilig kan besturen. Hij beoordeelt zijn algemene lichamelijke conditie, mentale gesteldheid en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De (keurings)arts meet de bloeddruk en test het zicht van de kraanmachinist. Zo kan de (keurings)arts eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen ontdekken. U weet hoe het staat met de gezondheid van uw werknemer en kunt gericht actie ondernemen.

Vervoert u goederen? Ook dan is een periodieke keuring verplicht gesteld in de CAO wegvervoer. Bij deze keuring wordt de medische geschiktheid voor de functie beoordeeld. Bij goedkeuring wordt een chauffeurspas uitgereikt.

Wat wordt er tijdens de kraanmachinistenkeuring gedaan?

Tijdens een medische keuring ( 40 minuten) wordt er lichamelijk gekeurd:

 1. Invullen vragenlijst
 2. Biometrie (vooronderzoek): bloeddrukmeting, gezichtsscherpte onderzoek op afstand, gezichtsveld, urineonderzoek suiker gehalte, ECG (hartfilmpje in rust voor chauffeurs >40 jaar).
 3. Lichamelijk onderzoek door arts (ogen, hart, longen, zenuwstelsel, evenwicht, houding en bewegingsapparaat).
 4. Indien de arts dit noodzakelijk acht, volgen extra onderzoeken.

Een afspraak voor het keuren maken

U kunt direct een afspraak inplannen op de door u gewenste locatie en tijdstip via onze online planningstool. Op werkdagen zijn wij tussen 8.30 - 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (030) 299 66 55of stuur ons een email via dit formulier.

In company training

Wilt u liever een keuring op uw locatie laten uitvoeren? Dat kan. Neem hiervoor contact op met ArboNed op telefoonnummer (030) 299 66 55 of stuur een email naar keuringen@arboned.nl. Wij stellen een offerte op maat op en organiseren de keuring geheel naar uw wens.

Daarom ArboNed keuringen

 • Gecertificeerde keuringsartsen.
 • Eigen keuringslocaties door heel Nederland.
 • Keuren op locatie van de klant.
 • Zowel medische als psychologische keuringen.
 • Erkend als keuringsinstituut door diverse overheids- en brancheveiligheidsinstanties.
 • Direct een online een afspraak kunnen maken.
 • Automatische reminder voor herkeuring.