PAGO / bouwkeuring

Gezondheidsrisico's signaleren met een PAGO (bouwkeuring)

Met een PAGO (Bouwkeuring) signaleren we gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. Het lichamelijk zware werk in de bouw brengt risico’s met zich mee, de bedrijfsarts geeft advies en informatie om mogelijke risico’s te voorkomen. PAGO is de afkorting van Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek en wordt ook wel Bouwkeuring genoemd. Een PAGO beschermt niet alleen de gezondheid van werknemers, ArboNed is van mening dat een PAGO vooral ingezet moet worden om werknemers duurzaam inzetbaar te houden.

Waarop keurt de arts tijdens een PAGO?

Bij een PAGO test de bedrijfsarts de ogen, het gehoor, de longfunctie en het bloed van de werknemer. Werken in de bouw is lichamelijk zwaar. Daarom onderzoekt de bedrijfsarts de rug en ledematen in het bijzonder. Zo kan de bedrijfsarts eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen ontdekken. U weet hoe het staat met de gezondheid van uw werknemer en kunt gericht actie ondernemen.

ArboNed werkt samen met Meditel voor het uitvoeren van bouwkeuringen (PAGO’s). Meditel is gespecialiseerd in zowel preventief- als gericht medisch onderzoek en contractpartner van Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de Bouw- en Infrasector.

Een afspraak voor het keuren maken

Voor werkgevers
Wilt u meer informatie over de bouwkeuringen of het plannen van afspraken voor uw werknemers? Stuur dan een e-mail naar bouw@meditel.nl of bel naar 0900 202 10 40.

Voor werknemers
U werkt in de bouw en wilt een afspraak maken voor uw PAGO-keuring? Klik dan op meditel.nl/arbouwkeuring. Heeft u al een afspraak gemaakt? Dan kunt u hier beginnen met uw vragenlijst op meditel.nl/arbouwvragenlijst.

Voor andere vragen neemt u contact op via  bouw@meditel.nl of bel naar 0900 202 10 40.