PAGO / bouwkeuring

Gezondheidsrisico's signaleren met een PAGO (bouwkeuring)

PAGO is de afkorting van Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek en wordt ook wel bouwkeuring genoemd. Met een PAGO signaleren we gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. Het lichamelijk zware werk in de bouw brengt risico’s met zich mee. De bedrijfsarts geeft advies en informatie om mogelijke risico’s te voorkomen. Een PAGO beschermt niet alleen de gezondheid van werknemers. Bij ArboNed zijn we van mening dat een PAGO vooral ingezet moet worden om werknemers duurzaam inzetbaar te houden.

Waarop keurt de arts tijdens een PAGO?

Bij een PAGO test de bedrijfsarts de ogen, het gehoor, de longfunctie en het bloed van de werknemer. Werken in de bouw is lichamelijk zwaar. Daarom onderzoekt de bedrijfsarts de rug en ledematen in het bijzonder. Zo ontdekt hij eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. U weet hoe het staat met de gezondheid van uw werknemer en kunt indien nodig gericht actie ondernemen.

Een afspraak voor het keuren maken

Neem voor het maken van een keuringsafspraak contact met ons op via volandis@arboned.nl. Wilt u liever een keuring op uw locatie laten uitvoeren? Dat kan. Wij stellen graag een offerte op maat op en organiseren de keuring geheel naar uw wens.