Stralingswerkerskeuring

Met de stralingswerkerskeuring signaleren we gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen, veroorzaakt door straling. Door uw werknemers periodiek te keuren kunnen gezondheidsproblemen of problemen in de werkomgeving tijdig gesignaleerd worden. Werknemers worden zich meer bewust van de risico’s en het belang van bescherming. Met als resultaat het terugdringen van blootstelling aan straling en het beperken van gezondheidsrisico’s.

Waaruit bestaat de stralingswerkerskeuring?

Tijdens de stralingswerkerskeuring test de keuringsarts de ogen, het gehoor, en het bloed van de werknemer. Zo kan de (keuringsstralings)arts eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen ontdekken. Hierbij moeten aandoeningen worden uitgesloten die het gevolg zouden kunnen zijn van de blootstelling aan straling. Bijvoorbeeld leukemie, waarbij de aansprakelijkheid van de werkgever in het geding komt. Maar ook om aandoeningen uit te sluiten die het verwijderen van radioactief materiaal bij een ongeval in de weg staan. Denk aan radioactieve stoffen of besmetting van de huid. U weet na de keuring hoe het staat met de gezondheid van uw werknemer en kunt gericht actie ondernemen. Bovendien stimuleert u op deze manier het beschermingsgedrag van uw werknemer, en u beperkt de blootstelling aan straling.

Wat wordt er tijdens de stralingswerkerskeuring gedaan?

Tijdens een medische keuring (1-2 uur) wordt er lichamelijk gekeurd:

 1. Invullen vragenlijst.
 2. Biometrie (vooronderzoek): bloeddrukmeting, gezichtsscherpte onderzoek op afstand, gezichtsveld, urineonderzoek suiker gehalte, longfunctieonderzoek (spirometrie).
 3. Lichamelijk onderzoek door arts (ogen, hart, longen, zenuwstelsel, evenwicht, houding en bewegingsapparaat).
 4. Indien de arts dit noodzakelijk acht, volgen extra onderzoeken.

Afspraak maken

Neem voor het maken van een keuringsafspraak contact met ons op via telefoonnummer (030) 299 66 55 of stuur ons een bericht.

In company keuring

Wilt u liever een keuring op uw locatie laten uitvoeren? Dat kan. Neem hiervoor contact op met ArboNed op telefoonnummer (030) 299 66 55 of stuur een email. Wij stellen een offerte op maat op en organiseren de keuring geheel naar uw wens.

Daarom ArboNed keuringen

 • Gecertificeerde keuringsartsen.
 • Eigen keuringslocaties door heel Nederland.
 • Keuren op locatie van de klant.
 • Zowel medische als psychologische keuringen.
 • Erkend als keuringsinstituut door diverse overheids- en brancheveiligheidsinstanties.
 • Direct een online een afspraak kunnen maken.
 • Automatische reminder voor herkeuring.