Mijn preventie-expert: sparringpartner voor preventiemedewerkers

 

 

Offerte aanvragen

Als werkgever bent u verplicht zich in te zetten om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. U stelt daarvoor onder andere een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op. De preventiemedewerker binnen uw bedrijf speelt daar een belangrijke rol in. Bent u nieuwsgierig of u alles op orde heeft? Of kan uw preventiemedewerker een steuntje in de rug gebruiken bij zijn wettelijke taken? ArboNed biedt met Mijn preventie-expert de mogelijkheid een ervaren arbo-deskundige een dag mee te laten lopen in uw bedrijf. 

Als werkgever bent u verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving. Omdat de overheid dit erg belangrijk vindt is sinds 2005 elk bedrijf verplicht een preventiemedewerker aan te stellen. Het idee hierachter is dat iemand die dagelijks op de werkvloer aanwezig is, gezondheids- en veiligheidsrisico’s goed kan inschatten en herkennen.

Generalist en intern adviseur

‘Inschatten en herkennen’ wil niet zeggen dat u of uw preventiemedewerker alle ins & outs op het gebied van verzuimbeleid weet, alle wettelijke kaders en certificeringseisen kent en expertise heeft in zaken als gevaarlijke stoffen, werkplek-inrichting of psychosociale arbeidsbelasting. De preventiemedewerker is een generalist, een interne adviseur als het gaat om bedrijfsrisico’s en mogelijke beheersmaatregelen.

Wat biedt ArboNed?

De kennis en competenties die horen bij een preventiemedewerker, kunt u opdoen met een basistraining Preventiemedewerker. Wij krijgen regelmatig het verzoek om ook praktische ondersteuning te geven. Daarom bieden wij de mogelijkheid nauw samen te werken met onze deskundigen. Bijvoorbeeld bij het opstarten en implementeren van het preventiebeleid, bij het uitvoeren van het Plan van aanpak van de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het inzetten van interventies.

‘Mijn preventie-expert’

Met Mijn preventie-expert kunnen een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpen met elk arbo-vraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe kan ons bedrijf voldoen aan alle wettelijke eisen?
  • Wat kunnen wij doen om ongevallen te voorkomen?
  • Hoe kan ik mijn taken als preventiemedewerker aanpakken?
  • Kan ik met een deskundige de werkvloer bezoeken en zaken tegen het licht houden?
  • Kan ik met een deskundige sparren over het Plan van aanpak van de RI&E?
  • Met welke interventies kunnen wij verzuim(kosten) en arbeidsrisico’s verlagen?

Hoe werkt Mijn preventie-expert?

Met Mijn preventie-expert van ArboNed beschikt uw organisatie acht uur over een toegewijde deskundige ter ondersteuning, begeleiding en inspiratie. Hiermee bent u verzekerd van snelle en deskundige hulp. De preventiemedewerker kan, dankzij de praktische coaching, preventie binnen uw organisatie blijvend naar een hoger plan tillen.

De acht uren kunnen in één of twee keer binnen een jaar opgenomen worden. 

Leaflet

Mijn preventie-expert

pdf, 889.9 kB

De preventiemedewerker - of het nu de directeur zelf is of een andere betrokken werknemer - weet veel over de organisatie en de bedrijfscultuur. Wij zijn experts op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid. Dat samenspel blijkt ontzettend goed te werken.

Lees het complete interview hier 

Michel van Weely, hogere veiligheidskundige bij ArboNed

Wat kost het?

Wilt u alles op het gebied van verzuim-preventie goed op orde hebben? Mijn preventie-expert is een dienst die u los kunt afnemen. Een afspraak is snel gemaakt. Wij bieden u acht uur ondersteuning voor het speciale actietarief van € 1.000, exclusief BTW en reiskosten (normaal € 1.175).

Offerte aanvragen

Over de preventiemedewerker

Iedere werknemer die affiniteit heeft met arbeidsomstandigheden - bijvoorbeeld een HR-adviseur of facilitair medewerker - kan preventiemedewerker worden. In kleinere bedrijven (maximaal 25 werknemers) kan de directeur/eigenaar ook zelf de rol van preventiemedewerker op zich nemen. Voorwaarde is dat de belanghebbende werknemers (bij grotere ondernemingen de OR) instemmen met de benoeming, en dat de preventiemedewerker voldoende kennis en ervaring heeft om de taken goed uit te voeren. 

Meer weten?

Op onze website vindt u alle informatie en een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden over de rol van de preventiemedewerker.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen