MKB Arbo-preventielijn

Speciaal voor het klein mkb

U werkt hard om uw werknemers een veilige en gezonde werkplek te bieden. Bijvoorbeeld via een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Loopt u hierbij vast en heeft u snel hulp nodig op het gebied van de RI&E? Aarzel niet en neem contact op met de MKB Arbo-preventielijn. Een expert helpt u direct, telefonisch of online, bij onder meer het: 

 • invullen van een (branche-)RI&E;
 • opstellen van het verplichte Plan van aanpak bij uw RI&E;
 • zorgen voor veilige en gezonde werkplekken.
voor al uw vragen rondom de RI&E

Waarom de MKB Arbo-preventielijn?

Alleen als u de risico's kent, kunt u er iets aan doen. En door de risico's te verkleinen, kunt u ervoor zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken. De RI&E is dé manier om in kaart te brengen welke arbeidsrisico's er zijn in uw bedrijf. Maar voor veel ondernemers is de RI&E nog best een uitdaging. Want hoe werkt dat dan precies? Wanneer heeft u de RI&E goed uitgevoerd? Hoe kunt u er tijd voor maken in uw drukke werkdagen? De professionals van de MKB Arbo-preventielijn helpen u graag.

Loopt u vast bij het invullen van de (branche-)RI&E? Heeft u vragen over uw Plan van aanpak? Of wilt u iets anders weten over bijvoorbeeld de arbeidsrisico's bij u op het bedrijf? Via de MKB Arbo-preventielijn kunt u direct sparren met een arbo-professional. Iemand die u begrijpt, die op de hoogte is van de laatste veiligheids- en gezondheidseisen en die direct kan adviseren hoe u eventuele arbeidsrisico's kunt aanpakken. U kunt ondertussen blijven doen waar u goed in bent: ondernemen.  

De professionals van de MKB Arbo-preventielijn zijn bereikbaar via 0900 10 20 100 van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar hulplijn@arboned.nl.

Zo werkt de MKB Arbo-preventielijn

 • Bel (tegen uw gebruikelijke belkosten) 0900 10 20 100. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 17.00 uur of stuur een e-mail naar hulplijn@arboned.nl
 • U krijgt direct een deskundige aan de telefoon.
 • U bespreekt uw vraag. De expert denkt met u mee en geeft mogelijke oplossingen waarmee u direct verder kunt. Als dat nodig is, overlegt de expert met ons team van professionals om u verder te helpen.
 • Bepaal met de deskundige of een vervolg nodig is.
 • Zo ja, dan ontvangt u van ons verdere (online) informatie of een voorstel voor een passend vervolg.

U kunt terecht bij de MKB Arbo-preventielijn met vragen als:

 • Hoe zorg ik voor veilige en gezonde werkplekken?
 • Hoe moet ik mijn branche-RI&E invullen?
 • Hoe ga ik aan de slag met het Plan van aanpak bij de RI&E?
MKB arbo-preventielijn

Voordelen MKB Arbo-preventielijn

 • Direct een professional beschikbaar
 • Advies op maat
 • Bellen is kosteloos en een service van ArboNed
 • Door de arbeidsrisico's in uw bedrijf in kaart te brengen én aan te pakken, zorgt u voor een veilige en gezonde werkomgeving en is de kans op uitval minimaal

Meer informatie

MKB Arbo-preventielijn is een service van ArboNed voor mkb'ers. Het gesprek dat u met onze professionals voert, is kosteloos. Voor een aanbevolen vervolgtraject ontvangt u altijd vooraf een offerte. U wordt dus nooit achteraf verrast met kosten.

Dit kunt u zelf doen

Op onze website staat veel informatie over het aanpakken van arbeidsrisico's en het opzetten van een RI&E. Lees de artikelen hieronder en ga direct zelf aan de slag. Komt u er niet uit? Bel de MKB Arbo-preventielijn en onze deskundigen staan klaar om u verder te helpen. 

Checklist

Video: Zo maakt u zelf een start met uw RI&E

In deze video laat RI&E-expert Ad van Zundert in 5 minuten zien hoe u zelf een start kunt maken met uw RI&E. Hij laat de zogenoemde RI&E-instrumenten zien, die vaak gratis te gebruiken zijn.

Bekijk de video

branche rie

Zo gaat u aan de slag met uw branche-RI&E

De RI&E start met het inventariseren van de risico’s. Voor de inventarisatie kunt u een branche-RI&E gebruiken. Lees hieronder de voordelen van het gebruik van een branche-RI&E.

Kies uw branche-RI&E

 

Plan van aanpak RI&E

Maak uw Plan van aanpak bij de RI&E tot een succes

In het Plan van aanpak bij uw RI&E beschrijft u de maatregelen die u neemt om aangetroffen risico's aan te pakken. Ga direct aan de slag met uw Plan van aanpak met deze vier tips. 

Vier tips 

Dit kunt u met hulp van ArboNed doen 

Wilt u ontzorgd worden en zeker weten dat u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen? Dan kunt u de experts van ArboNed inschakelen. Als u eerst wilt weten wat het beste past bij uw bedrijf, belt u de MKB Arbo-preventielijn. We helpen u graag verder. 

RI&E

Uitvoeren en/of toetsen RI&E

Onze gecertificeerde professionals staan klaar om uw RI&E uit te voeren. Uiteraard is de toetsing hierbij inbegrepen. Voert u de RI&E zelf uit, dan moet deze in een aantal gevallen worden getoetst. Met ons toetsingsrapport voldoet u aan uw wettelijke verplichting. 

Online afsluiten RI&E 

Mijn Preventie-expert

Sparren met Mijn preventie-expert

Aan de slag met de arbeidsrisico's binnen uw bedrijf maar u kunt nog wel wat coaching en concreet advies gebruiken? Bel dan eens met Mijn preventie-expert. U heeft dan 2 uur, 4 uur of 8 uur een toegewijde deskundige tot uw beschikking die u kan ondersteunen, begeleiden en inspireren.

Direct aanvragen 

Training

Uw eigen mensen trainen

Met een training van ArboNed kunt u uw werknemers trainen om direct aan de slag te gaan in het eigen bedrijf. Denk aan een training Preventiemedewerker om zelf een RI&E uit te voeren of een training Vertrouwenspersoon om aan de slag te gaan met een beleid op psychosociale arbeidsbelasting (PSA-beleid). 

ArboNed Trainingen

Online (thuis)werkplekcheck

Sinds corona zijn we veel meer thuis gaan werken. Inmiddels kiezen veel organisaties bewust voor een hybride werkvorm, waarbij werknemers deels thuis en deels op kantoor werken. Met onze online (thuis)werkplek-check adviseert een ergonoom uw werknemer bij het inrichten van zijn thuiswerkplek, ook als hij geen kantoorwerkplek heeft. U voldoet als werkgever aan uw verplichting om het thuiswerken zo goed mogelijk te faciliteren.

Direct afsluiten Meer informatie 

Gerelateerde nieuwsberichten