Energiek werken in onregelmatige diensten
 • Nieuwste inzichten op het gebied van onregelmatig werken
 • Help onregelmatig werkenden grip krijgen op hun energie
 • Hoe slaap, voeding, bewegen en werkplezier het verschil maken

Lees wat u kunt doen

Onregelmatig werken

Werkplezier en productiviteit vergroten

Vanuit wetenschappelijke inzichten, kennis en ervaring adviseert ArboNed werkgevers hoe om te gaan met de uitdagingen van onregelmatig werk. Hoe kunnen onregelmatig werkenden zelf invloed uitoefenen op hun werkplezier- en - energie, en hoe faciliteert u hen hierbij? En welke mogelijkheden heeft u om werknemers die nachtdiensten draaien gezond en fit een productieve bijdrage te laten leveren? ArboNed biedt u handvaten om onregelmatig werkenden regelmaat en regie op hun eigen inzetbaarheid te geven. Zo kunnen ze gezond en fit aan de slag en houden ze meer energie over, zowel op het werk als thuis. 

Wilt u ondersteuning bij het omgaan met de uitdagingen van onregelmatig werken binnen uw bedrijf? ArboNed helpt u hierbij op de manier die bij u past: doet u het zelf met behulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

Zelf doenWat houdt dit in?

 1. Checklist onregelmatig werken

  Checklist Onregelmatig Werken

  Als werkgever ziet u graag dat uw onregelmatig werkende medewerkers net zo productief, veilig, gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn als uw regelmatig werkenden. Hoe u daarvoor zorgt? Gebruik onze checklist.

Laten doenWat houdt dit in?

 1. Workshop bewegen en onregelmatige diensten

  Workshop Bewegen en onregelmatige diensten

  Hoe kan de juiste hoeveelheid beweging uw werknemers helpen bij onder- of overbelasting bij werken in onregelmatige diensten? Ze leren het in de workshop Bewegen en onregelmatige diensten en krijgen handvaten om ermee aan de slag te gaan.

 2. Workshop voeding en onregelmatige diensten

  Workshop Voeding en onregelmatige diensten

  In de workshop Voeding en onregelmatige diensten leren uw werknemers welke voeding optimale energie geeft bij een onregelmatig werkrooster en ze krijgen handvaten om er direct mee aan de slag te gaan. 

   

 3. Workshop bewegen en onregelmatige diensten

  Workshop Slaap en onregelmatige diensten

  Hoe kunnen uw werknemers het beste om gaan met slaap, zodat ze energiek en alert kunnen werken in een onregelmatig werkrooster? Ze leren het in de workshop Slaap en onregelmatige diensten en krijgen handvaten om er direct mee aan de slag te gaan.

 4. Workshop werkplezier en onregelmatige diensten

  Workshop Werkplezier en onregelmatige diensten

  Wat vraagt en geeft energie bij het werken bij onregelmatig werken? Hoe werkt herstel? Uw werknemers leren het in de workshop Werkplezier en onregelmatige diensten en krijgen handvaten om opgeladen en met plezier aan het werk te blijven. 

   

 5. Programma Energiek werken in onregelmatige diensten

  Programma Energiek werken

  Hoe vinden uw onregelmatig werkende medewerkers balans als het gaat om bewegen, slaap, voeding en werkplezier? En houden ze die balans vast? Het Programma Energiek werken in onregelmatige diensten helpt hierbij.

Samen doenWat houdt dit in?

 1. shirt

  Mijn vitaliteitsexpert

  Direct aan de slag met de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers. Mensen die goed in hun vel zitten, zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken.

Onze experts:

Raymond

Raymond Gruijs

Gespecialiseerd in preventie van overbelasting, productiviteitsverlies en langdurig verzuim.

Laura

Laura Berger

Gespecialiseerd in het vertalen van (wetenschappelijke) kennis naar praktisch toepasbare inzichten.

Rob

Rob Hoedeman

Gespecialiseerd in mentale weerbaarheid, burnout en symptomatisch onverklaarbare lichamelijke klachten.

 

Goed slapen zorgt ervoor dat mensen minder vaak ziek zijn en met meer motivatie aan het werk zijn. Laat goed slapen nu net een uitdaging zijn voor onregelmatig werkenden. Gelukkig zijn er voldoende tips om uw slaap te verbeteren. In dit artikel geeft onze psycholoog Jan Machek er een aantal. 

Jan Machek

We zagen dat met name oudere werknemers moeite kregen met het werken in ploegendiensten. Een deel van de medewerkers is direct aan de slag gegaan met de adviezen uit het programma en geeft aan dat ze zicht fitter voelen.

Karin Hartwig, Senefelder Misset
Onregelmatig werken

Heeft u vragen over onregelmatig werken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen