PMO Persoonlijk

Het PMO Persoonlijk van ArboNed is een complete gezondheidscheck die uw medewerkers snel duidelijkheid geeft over hun mentale en fysieke gezondheid. Ze krijgen inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

Als werkgever krijgt u met het PMO Persoonlijk inzicht in de gezondheids- en arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf. Zo kunt u uitval voorkomen én werken aan de betrokkenheid van uw mensen bij het bedrijf. Als uw medewerkers vitaal zijn en met plezier voor u werken, zetten ze net die stap extra.

laten-doen

Heeft u als ondernemer onvoldoende kennis van preventieve arbozaken, wilt u uw tijd en aandacht liever besteden aan uw business, maar wel zeker zijn dat u voldoet aan de Arbowet? Dan nemen onze professionals u graag de nodige zorg uit handen. Meer over onze ondersteuningsniveaus.

 • Uw medewerkers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s
 • Ze zijn zich meer bewust van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid
 • Met het PMO Persoonlijk voldoet u aan uw wettelijke verplichting

Wettelijke verplichting

U bent wettelijk verplicht uw medewerkers een PMO aan te bieden. De PMO vragenlijst en aanvullend fysiek onderzoek zijn een goede stap om verzuim door uw medewerkers te voorkomen. Afhankelijk van de risico’s binnen uw bedrijf kan het zijn dat er nog extra fysieke onderzoeken moeten plaatsvinden. De risico’s binnen uw bedrijf staan in de RI&E en het bijbehorende Plan van aanpak.

Zo werkt het

Het PMO Persoonlijk is een gezondheidscheck, die bestaat uit een standaard online screeningsvragenlijst voor kantoor- of productiemedewerkers, aangevuld met een standaard fysiek onderzoek. De vragenlijst duurt ongeveer 20-30 minuten en gaat in op hoe medewerkers hun gezondheid en leefstijl zelf ervaren.

Het fysieke onderzoek door één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen kan naar wens bij u op het bedrijf plaatsvinden. Het duurt zo'n 30-45 minuten en bevat:

 • Berekening van de BMI (Body Mass Index) door meten van gewicht, lengte en tailleomvang;
 • Vingerprik om cholesterol en suiker in het bloed te meten;
 • Keuze uit beeldschermonderzoek (voor beeldschermwerkers), of onderzoek van het gehoor en de longen (voor werknemers in productie-omgeving).

Meer informatie over de fysieke onderzoeken

Alle medewerkers krijgen direct na het fysieke onderzoek een persoonlijk adviesgesprek. Medewerkers met een verhoogd gezondheidsrisico krijgen extra aandacht.

Fases

 

Bedrijfsspecifieke groepsrapportage

Als het traject is afgerond én er hebben 15 of meer werknemers deelgenomen, kunt u kiezen voor een groepsrapportage. De privacy van uw werknemers is hierbij geborgd. U krijgt helder advies hoe u en uw werknemers de gezondheid kunnen verbeteren en zo het risico op uitval kunnen verminderen. 

Onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundige bespreekt het rapport met u, persoonlijk of op verzoek telefonisch. Indien gewenst gaat uw bedrijf een vervolgtraject aan met onze deskundige, met de focus op een gezonde leefstijl om vitaal en met plezier aan het werk te gaan.

Toolkit om uw medewerkers te informeren

Als u een PMO Persoonlijk uitvoert, wilt u natuurlijk maximaal resultaat en daar helpen wij u bij. Als extra service ondersteunen wij u bij het informeren en enthousiasmeren van uw medewerkers. U ontvangt van ons een toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten, zodat u snel en effectief uw eigen gezondheidscampagne kunt voeren. Ook is er de speciale informatiepagina voor medewerkers.

De voordelen van het PMO Persoonlijk

 • Uw medewerkers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s 
 • Ze zijn zich meer bewust van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid 
 • Met het PMO Persoonlijk voldoet u aan uw wettelijke verplichting 
 • U krijgt zicht op de oorzaken van (dreigend) verzuim, werk- en/of leefstijl gerelateerd 
 • ArboNed ondersteunt u bij de informatievoorziening voor uw medewerkers
 • De fysieke onderzoeken kunnen plaatsvinden bij u in de buurt, of naar wens bij u op het bedrijf
 • Medewerkers met een verhoogd risico krijgen een adviesgesprek met één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen 
 • U krijgt een concreet advies met conclusies en aanbevelingen 
 • Eén van onze experts bespreekt het PMO-rapport met u

Direct aanvragen

Maatwerk

Heeft u behoefte aan maatwerk en/of wilt u het PMO afstemmen op uw vitaliteitsdoelstellingen? Dan adviseren wij u het PMO Vitaal.

Meer informatie

Heeft u vragen over het PMO Persoonlijk?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen


Onderdeel van

Preventief medisch onderzoek

mok-i-love-my-job
Hoe vitaal is uw organisatie? Ontdek wat uw medewerkers energie geeft en wat stress veroorzaakt met het Preventief medisch onderzoek (PMO). Via een online vragenlijst en fysieke onderzoeken krijgen zij helder inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid. Op basis van de uitslagen ontvangen praktische adviezen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren, wat verzuim helpt te voorkomen.

Een gezond bedrijf

mok-pmo
In deze krappe arbeidsmarkt heeft u uw medewerker hard nodig. Het belang van een gezonde en vitale werkvloer is daarom groter dan ooit. Want gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en ervaren minder stress.