PMO Vitaal

Het PMO Vitaal bestaat uit een op maat gemaakte online vragenlijst voor uw werknemers. Daarnaast ondergaan uw werknemers een fysiek onderzoek op maat. Samen met ArboNed bepaalt u de inhoud van het PMO Vitaal, zodat het onderzoek volledig aansluit bij de doelstellingen van uw organisatie. U ontvangt een rapportage op maat en de resultaten koppelen de deskundigen van ArboNed aan concrete acties en maatregelen.

Zo is PMO Vitaal een complete gezondheidscheck die uw werknemers snel duidelijkheid geeft over hun psychische en fysieke gezondheid. Ze krijgen inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Als werkgever krijgt u met het PMO Vitaal inzicht in de gezondheids- en arbeidsrisico’s binnen uw organisatie. Zo kunt u uitval voorkomen én werken aan de betrokkenheid van uw mensen bij het bedrijf. Als uw werknemers vitaal zijn en met plezier voor u werken, zetten ze net die stap extra.

laten-doen

Heeft u als ondernemer onvoldoende kennis van preventieve arbozaken, wilt u uw tijd en aandacht liever besteden aan uw business, maar wel zeker zijn dat u voldoet aan de Arbowet? Dan nemen onze professionals u graag de nodige zorg uit handen. Meer over onze ondersteuningsniveaus.

 • Uw werknemers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s
 • Met het PMO Vitaal voldoet u aan uw wettelijke verplichting
 • U krijgt zicht op de oorzaken van (dreigend) verzuim, werk- en/of leefstijl gerelateerd

Zo werkt het

Uw werknemers krijgen toegang tot een online platform, waar ze de op maat gemaakte online screeningsvragenlijst kunnen invullen en achteraf in één oogopslag hun resultaten kunnen inzien. Via dit online platform krijgen ze vervolgens concrete tips en oefeningen voor het behouden of verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit. De vragenlijst duurt ongeveer 20-30 minuten en gaat in op hoe werknemers hun gezondheid en leefstijl zelf ervaren.

Naast de online screeningsvragenlijst krijgen uw werknemers een fysiek onderzoek, afgestemd op hun werkzaamheden. Het fysieke onderzoek door één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen kan naar wens bij u op het bedrijf plaatsvinden. Het duurt zo'n 30-45 minuten en bevat:

 • Berekening van de BMI (Body Mass Index) door meten van gewicht, lengte en tailleomvang;
 • Vingerprik om cholesterol en suiker in het bloed te meten;
 • Keuze uit beeldschermonderzoek (voor beeldschermwerkers), of onderzoek van het gehoor en de longen (voor werknemers in productie-omgeving);
 • Eventueel aangevuld met nader fysiek onderzoek op basis van specifieke arbeidsrisico’s.

Meer informatie over de fysieke onderzoeken

Alle werknemers krijgen direct na het fysieke onderzoek een persoonlijk adviesgesprek. Werknemers met een verhoogd gezondheidsrisico krijgen extra aandacht.

Fases

Groepsrapportage op maat

Als het traject is afgerond, ontvangt u een volledige rapportage op maat. Onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundige bespreekt het rapport met u. Daarnaast kunt u deelrapportages opvragen, en vergelijkingen op basis van leeftijd, geslacht en afdeling. De standaardrapportage kunt u verder uitbreiden met een trendanalyse, zodat u bijvoorbeeld het effect van de inzet van een vitaliteitscoach kunt meten. Wilt u nog een stap verder gaan, dan koppelt u uw eigen specifieke gegevens, zoals verzuimcijfers en KPI’s aan de huidige vitaliteit en productiviteit en vertaalt deze door naar de Financial Impact Score Card.

U kunt dus rekenen op een helder advies hoe u en uw werknemers de gezondheid kunnen verbeteren en zo het risico op uitval kunnen verminderen. Het advies wordt beschreven in het meerjarenprogramma, opgesteld door de deskundigen van ArboNed. De privacy van uw werknemers is ten allen tijde gewaarborgd.  

Toolkit om uw werknemers te informeren

Deelname levert uw werknemers belangrijke inzichten en gezondheidsvoordelen op en u krijgt bij een hogere opkomst een betrouwbaarder beeld. Wij ondersteunen u graag bij het informeren en enthousiasmeren van uw werknemers. Daarom ontvangt u van ons een toolkit met een webpagina, aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten.

De voordelen van het PMO Vitaal

 • Uw werknemers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s 
 • Ze zijn zich meer bewust van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid 
 • Met het PMO Vitaal voldoet u aan uw wettelijke verplichting 
 • U krijgt zicht op de oorzaken van (dreigend) verzuim, werk- en/of leefstijl gerelateerd 
 • ArboNed ondersteunt u bij de informatievoorziening voor uw werknemers
 • De fysieke onderzoeken kunnen plaatsvinden bij u in de buurt, of naar wens bij u op het bedrijf
 • Werknemers met een verhoogd risico krijgen een adviesgesprek met één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen 
 • Met het PMO Vitaal krijgt u een uitgebreide rapportage met concrete acties volledig afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen
 • U krijgt een concreet advies met conclusies en aanbevelingen 
 • U kunt de KPI’s van uw organisatie koppelen aan verzuim en productiviteitscijfers
 • U krijgt deelrapportages en vergelijkingen op basis van leeftijd, geslacht, functie en afdeling
 • Eén van onze experts bespreekt het PMO-rapport met u

PMO Persoonlijk

Heeft u geen behoefte aan maatwerk, maar wilt u wel een uitgebreid PMO met online screeningsvragenlijst en fysiek onderzoek? Dan adviseren wij u het PMO Persoonlijk.

Meer informatie

Heeft u vragen over het PMO Vitaal?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen


Onderdeel van

Preventief medisch onderzoek

mok-i-love-my-job
Hoe vitaal is uw organisatie? Ontdek wat uw medewerkers energie geeft en wat stress veroorzaakt met het Preventief medisch onderzoek (PMO). Via een online vragenlijst en fysieke onderzoeken krijgen zij helder inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid. Op basis van de uitslagen ontvangen praktische adviezen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren, wat verzuim helpt te voorkomen.

Een gezond bedrijf

mok-pmo
In deze krappe arbeidsmarkt heeft u uw medewerker hard nodig. Het belang van een gezonde en vitale werkvloer is daarom groter dan ooit. Want gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en ervaren minder stress.