Protocol ongewenste omgangsvormen

Het protocol ongewenste omgangsvormen is onderdeel van een goed  psychosociale arbeidsbelasting beleid (PSA-beleid). Hierin maakt u voor uw werknemers duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag en krijgen ongewenste omgangsvormen binnen uw bedrijf minder kans. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar. 

Heeft u 35 of minder werknemers in dienst? Kies dan voor de PSA-module.

Voordelen protocol ongewenste omgangsvormen 

Een prettige werksfeer is cruciaal voor een gezond bedrijf. Dat betekent onder meer dat mensen respectvol met elkaar omgaan. Met een gedegen protocol ongewenste gedragsvormen van ArboNed weet u zeker dat u een volledig protocol heeft dat voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Met het protocol maakt u voor uw werknemers duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag.

Want de gevolgen van ongewenste omgangsvormen kunnen verstrekkend en voor iedereen verschillend zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld stress veroorzaken, maar kunnen ook het gevoel geven dat men zijn vrijheid en zelfstandigheid kwijtraakt. Het slachtoffer kan er tegenop zien om naar zijn werk te gaan. Werknemers kunnen er zelfs ziek door worden of besluiten ‘vrijwillig’ van baan te veranderen. 

Zo werkt het:

  • Het protocol ongewenste omgangsvormen omschrijft beleid ten aanzien van psychosociale arbeidsbelasting.
  • Het protocol bevat een gedragscode en een klachtenprocedure.
  • U ontvangt van ons een volledig protocol dat voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Het protocol is onderdeel van uw PSA-beleid.
  • U ontvangt van ons een nieuw protocol als er een update is gedaan door onze juristen in verband met wijzigingen in de wet of voortschrijdend inzicht.

Dit levert het protocol ongewenste omgangsvormen u op

  • U besteedt aandacht aan PSA, al jaren een van de grootste arbeidsrisico’s.
  • U pakt ongewenst gedrag aan.
  • U ontvangt een gedegen protocol dat voldoet aan de wettelijke verplichtingen.
  • U toont uw betrokkenheid als werkgever.
  • Minder kans op uitval, een conflict en escalatie.

Heeft u 35 of minder werknemers? Kies dan voor de PSA-module. 

 

map

Heeft u vragen over de protocol ongewenste omgangsvormen?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen