rie-header-foto

Een gezond bedrijf start met de
Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

 

  • Zorg voor lager verzuim, minder ongevallen, hogere productiviteit

  • Leer arbeidsrisico’s kennen en verminderen, ook in coronatijd

  • Creëer een praktisch Plan van aanpak

Een veilige en gezonde werkomgeving verlaagt verzuim

Met een veilige en gezonde werkomgeving minimaliseert u de kans op uitval en kunnen uw mensen vitaal en met plezier aan het werk. Dat betekent voor uw bedrijf een lager verzuim en een hogere productiviteit. Het bieden van een veilige werkomgeving start met inzicht in de risico's, met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), verplicht voor alle bedrijven met personeel.

 Meer informatie over de RI&E Direct (offerte) aanvragen

Dit kunt u zelf doen

 

webinar-corona

Bekijk de video

Uw werknemers moeten hun werk veilig en gezond kunnen doen, ook in coronatijd. Daarvoor voert u een RI&E uit. Hoe maakt u zelf een start met uw RI&E? 

Video bekijken 

afwisselende werkplek

Lees de gratis gids

Uw mensen gezond, veilig en met plezier aan het werk houden, ook in coronatijd. De tips uit onze praktische gids kunnen u daarbij helpen.

Download praktische gids

checklist-nieuwe-werkelijkheid

Vink de checklist af

Gebruik deze opstartcheck zodat uw werknemers ook in coronatijd gezond en veilig kunnen werken. Vink af wat u al heeft geregeld en pak de overige punten op.

Download de checklist

ArboNed helpt met passende oplossingen

Bent u lid van een branchevereniging waarmee ArboNed samenwerkt? Dan profiteert u mogelijk van korting op onze dienstverlening. Check hiervoor de pagina van uw branche.

bureauplant

RI&E uitvoeren

U laat de RI&E volledig uitvoeren (toetsing is inbegrepen) door de professionals van ArboNed, inclusief het opstellen van het Plan van aanpak. Onze RI&E is ook inclusief een COVID-19-inventarisatie op hoofdpunten (organisatie, medewerkers en werkomgeving).

Direct (offerte) aanvragen

zorgen-voor-morgen

COVID-19-inventarisatie

Zorg voor een actuele RI&E met onze nieuwe module. U inventariseert alle COVID-19-gerelateerde arbeidsrisico’s en stel vast welke maatregelen u moet en kunt nemen voor een gezond en veilig bedrijf, waar uw werknemers 'coronaproof' en zonder zorgen kunnen blijven werken. 

Direct aanvragen

becherming

Training: Maak zelf uw RI&E

Leer alles over het uitvoeren van de RI&E binnen uw organisatie in één praktische training van een dag. In deze interactieve training ontvangt u de juiste tools om zelf aan de slag te gaan met uw RI&E. De training is geschikt voor zowel kantoor- als productieomgeving. 

Direct aanmelden

Mijn preventie-expert: uw sparringpartner voor een veilig bedrijf

Zoekt u gerichte coaching en praktische ondersteuning, dan kunt u terecht bij Mijn preventie-expert. Een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpt u 2, 4 of 8 uur met elk gewenst arbo-vraagstuk. Bijvoorbeeld:

  • Opstarten en implementeren van het preventiebeleid.
  • Begeleiden bij het invullen van uw (branche-)RI&E.
  • Ondersteunen bij het opstellen van het Plan van aanpak van de RI&E.
  • Het inzetten van interventies.
  • Coaching van uw preventiemedewerker.

Direct aanvragen Meer informatie

bokshandschoenen

De volgende stap: gezondheid en vitaliteit bevorderen

Heeft u een actuele RI&E, dan is de volgende stap het PMO. Een verplichting vanuit de Arbowet. Dit onderzoek brengt de gezondheidsrisico’s van uw werknemers in kaart. Die risico’s kunnen te maken hebben met het werk, maar ook met de privésituatie of de leefstijl van uw werknemers. Het PMO geeft inzicht en uw werknemers kunnen daarmee aan de slag. Dat begint met een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. En dat kan veel opleveren, want gezonde en vitale werknemers verzuimen minder en zijn vaak productiever. 

Ik ben als werkgever niet degene die ervoor kan zorgen dat iedereen gezond werkt en leeft. Dat doe je met elkaar. Maar we doen er wel alles aan om ervoor te zorgen dat onze werknemers veilig hun werk kunnen doen. 

Financieel directeur Ab Barendrecht van Barendrecht-Elektra b.v.
map

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen