Vragen? 030 299 63 63

Agressietraining: omgaan met (verbale) agressie

€ 647
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Leer beter en bewuster omgaan met lastige situaties in één praktische, eendaagse training.
Gratis literatuur en hand-outs
Oefenen met praktische casussen
De trainer komt uit de Arbo-praktijk
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven
Over de training

Maar liefst één op de vier werknemers krijgt te maken met intimiderend gedrag. Dit kan plaatsvinden bij de klantenservice aan de telefoon of aan de balie en komt voor bij klanten en leveranciers tot collega's, patiënten en leidinggevenden. Beledigingen, bedreigingen, pesterijen en zelfs gewelddadig gedrag. Een veilig en vertrouwd gevoel is belangrijk. Het heeft een direct effect op de prestaties en het verzuim van werknemers. Door te leren om hier beter mee om te gaan, voorkomt u verzuim en blijft u duurzaam inzetbaar. In de training omgaan met agressie en geweld leert u beter en bewuster om te gaan met agressie en geweld en lastige situaties effectief te de-escaleren. Hierdoor werkt u prettiger en veiliger.

Bekijk alle ervaringen van de deelnemers

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • Verschillende vormen van agressie te onderscheiden.
 • Vormen van de-escalatie.
 • Wat zijn eigen rol is in conflictsituaties.
 • Effectief omgaan met ongewenst gedrag.
 • Goed reageren op agressie en geweld.
 • Ongewenst gedrag in de kiem smoren.
 • Diverse communicatietechnieken toepassen.
Voor wie

Krijgt u in uw werk te maken met agressie en wilt u leren hoe u hier de-escalerend mee om kan gaan? Dan is deze cursus geschikt voor u. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Maar liefst één op de vier werknemers krijgt te maken met intimiderend gedrag. Dit kan plaatsvinden bij de klantenservice aan de telefoon of aan de balie en komt voor bij klanten en leveranciers tot collega's, patiënten, cliënten en leidinggevenden. Beledigingen, bedreigingen, pesterijen en zelfs gewelddadig gedrag. Een veilig en vertrouwd gevoel is belangrijk. Het heeft een direct effect op de prestaties en het verzuim van werknemers. Door te leren om hier beter mee om te gaan, voorkomt u verzuim en blijft u duurzaam inzetbaar. In de training omgaan met agressie en geweld leert u beter en bewuster om te gaan met agressie en geweld en lastige situaties effectief te de-escaleren. Hierdoor werkt u prettiger en veiliger.

Programma

Deze eendaagse training duurt van 9.30 uur tot 17.00 uur. Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Eigen rol bij dreigende conflictsituaties.
 • Actie-reactie: effect van agressie op uw gedrag.
 • De-escalatie-aanpak: communicatietechnieken.
 • Veilig werken.

Aan het einde van de dag stelt u een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden van de training ontvangt u het ArboNed certificaat.

De training maakt gebruik van de volgende literatuur:

 • Agressie en geweld, een kennismaking met sociale wetenschappen, door: Ben Scheurs

Samen met de hand-out ontvangt u dit boek gratis bij deelname aan de training.

Daphne van Duren

Consultant arbeid en organisatie
Daphne van Duren

Als trainer daagt Daphne mensen uit zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke effectiviteit te vergroten. Door haar jarenlange ervaring en gedegen kennis over duurzame inzetbaarheid, energiek en weerbaar aan het werk en verzuim- en stressmanagement maakt zij direct een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Ronald Klee

Arbeids- en organisatiedeskundige
Ronald Klee

Als consultant A&O begeleidt en adviseert Ronald bedrijven in gesprekken en oplossingen. Het idee hierachter is dat je samen meer bereikt dan alleen. ''Oplossingen zijn te vinden in gesprek met medewerkers en een zo goed mogelijke afstemming. Het succes van bedrijven valt en staat bij de inzet en motivatie van medewerkers.''

Martin van den Heuvel

A&O Consultant
Martin van den Heuvel

Martin heeft ruim 20 jaar ervaring als Arbeids- en Organisatiedeskundige. Zijn werk bestaat uit het bevorderen van de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers binnen organisaties. Hij heeft een coachende, mensgerichte, gepassioneerde, creatieve en enthousiaste stijl van werken met een duidelijke focus op het (team)resultaat. 

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en we oefenen met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De trainer komt uit de Arbo-praktijk en heeft ervaring bij vele organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 647. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal
 • een handig boek en
 • een certificaat

*50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.