Vragen? 030 299 63 63

Preventiemedewerker (online)

€ 595
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Leer alles over de belangrijkste arbeidsrisico’s in één praktische, korte training
In korte tijd alles leren over de verplichte preventietaken in uw organisatie
Opleiding door ervaren professionals uit de arbo-praktijk
Direct aan de slag met voorbeelden van het midden- en klein bedrijf
Inclusief certificaat én boeken
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven
Over de training

Heeft uw organisatie al een deskundige preventiemedewerker? Naast dat dit wettelijk verplicht is, helpt een preventiemedewerker ook uw bedrijf gezond te houden. De preventiemedewerker zorgt samen met de werkgever voor goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ongevallen. Volg nu de praktische training van ArboNed en word binnen één dag preventiemedewerker.

Bekijk alle ervaringen van de deelnemers

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • De rol en positie van belangrijke partijen voor preventiebeleid (o.a. preventiemedewerker, werkgever, werknemer, OR, Ministerie SZW).
 • De Arbowetgeving, arbozorg en preventiebeleid (o.a. RI&E, Arbocatalogus).
 • Gezondheidsrisico’s en mogelijke oplossingen daarvoor.

De trainer komt uit de arbo-praktijk en heeft ervaring bij vele organisaties en branches. Na de training bent u in staat om de belangrijkste arbeidsrisico’s op organisatie- en brancheniveau te signaleren en kunt u uw organisatie adviseren over de aanpak van die risico’s.

Voor wie

Bent u de (aankomend) preventiemedewerker binnen de organisatie? Dan is deze cursus perfect voor u! Specifieke voorkennis is niet vereist.

U schrijft zich in voor deze training via uw werkgever. Wilt u zich als particulier aanmelden? Neem dan contact met ons op via academy@arboned.nl of 030-299 63 63. 

Programma

Deze eendaagse training duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Arbo-wettelijk kader (Arbowet, Arbocatalogus, e.a.)
 • Arbozorgstructuur (RI&E/ Plan van Aanpak, Arbocatalogus)
 • Rollen, taken en bevoegdheden preventiemedewerker
 • Welke risico’s zijn er in uw organisatie?
 • Preventieve maatregelen die u kunt inzetten
 • Preventie realiseren in de praktijk

Aan het einde van de dag stelt u een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden van de training ontvangt u het ArboNed certificaat Preventiemedewerker.

De training maakt gebruik van de volgende literatuur:

 • De Preventiemedewerker – Arbo Informatieblad 44
  ISBN10: 901239340X (ISBN13: 9789012393409)
  € 59,52 (bol.com)
 • Preventiemedewerker in 100 vragen
  ISBN10: 946215158X (ISBN13: 9789462151581)
  € 34,50 (bol.com)

Deze boeken ontvangt u gratis bij deelname aan de training.

Michiel van Druten

Arbeidhygiënist en hoger veiligheidskundige
Michiel van Druten

Michiel van Druten is arbeidhygiënist en hoger veiligheidskundige (consultant en trainer) en expert op gebied van de training preventiemedewerker (arbo-wet, preventieactiviteiten in o.a. kantoor- en productieomgevingen, logistiek en industrie).

Michel van Weely

Hogere veiligheidskundige
Michel van Weely

Michel is hoger veiligheidskundige en werkt sinds 1994 bij ArboNed. Zijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van onderzoek, het geven van advies en het bieden van ondersteuning aan organisaties om arbeidsrisico’s te verlagen en de beheersing ervan te verbeteren. Michel heeft veel ervaring in verschillende branches. Daarnaast ontwikkelt en geeft hij trainingen op het gebied van arbeidsveiligheid en preventie.

Ad van Zundert

Veiligheidskundige
Ad van Zundert

Ad werkt als consultant / veiligheidskundige sinds 2008 bij ArboNed. Naast het geven van trainingen voert hij onderzoeken uit zoals de RI&E, veiligheidskundige beoordelingen en het uitvoeren van adviestaken. Hij is voornamelijk actief in het MKB-segment binnen verschillende branches. Het geven van advies over arbeidsomstandigheden in de meest brede zin, behoort tot zijn taak.

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en u oefent met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De ervaren trainer werkt dagelijks met preventiemedewerkers bij verschillende organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 595. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal
 • twee handige boeken en
 • een certificaat

*50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.