Vragen? 030 299 63 63

Vertrouwenspersoon

€ 628
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Leer alles over een sociaal veilige werkomgeving in één praktische korte training.
In korte tijd praktische basiskennis opdoen
Gedegen vaardigheidstraining met gesprekstechnieken
Bekwame docent met jarenlange ervaring in de thematiek
Direct aan de slag met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven
Over de training

Als werkgever wilt u uw werknemers een sociaal veilige werkplek bieden zonder discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of geweld. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon helpt hierbij. De vertrouwenspersoon vangt medewerkers op en begeleid hen bij een melding of een klacht, geeft advies en verwijst door naar professionele hulpverleners. Deze training helpt u stevig basiskennis op te doen over het complexe werkveld van de vertrouwenspersoon.

Wij bieden deze training ook online aan. Lees hierover meer.

Bekijk alle ervaringen van de deelnemers

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • Het wettelijke kader met betrekking tot ongewenste omgangsvormen.
 • Kent de deelnemer de taken en de positionering van de vertrouwenspersoon.

Na de training bent u in staat om gesprekken te voeren als vertrouwenspersoon en medewerkers adviseren over het vervolg na een melding. De trainer komt uit de arbo-praktijk en heeft ervaring bij vele organisaties en branches.

Uw organisatie heeft nu een gedegen opgeleide vertrouwenspersoon in huis die op de hoogte is van de laatste inzichten en kennis op zijn of haar vakgebied.

Voor wie

De Arbowetgeving verplicht iedere werkgever een beleid Psychosociale Arbeidsbelasting te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon ondersteunt hierbij.

Neemt u in uw organisatie de functie van vertrouwenspersoon op je? Dan is deze training geschikt voor u. Specifieke voorkennis is niet vereist, wel is het belangrijk dat u het vertrouwen heeft van uw organisatie.

Programma

Deze eendaagse training duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Wat is psychosociale arbeidsbelasting, welke klachten en oorzaken van verzuim hangen hiermee samen?
 • Wettelijk kader
 • Partijen en mechanismen
 • Rollen, taken en verantwoordelijkheden van de vertrouwenspersoon
 • Gesprekstechnieken

Aan het einde van de dag stelt u een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden van de training ontvangt u het ArboNed certificaat Vertrouwensmedewerker.

De training maakt gebruik van de volgende literatuur:

Gids voor vertrouwenspersonen
en praktische handleiding
Cor van Duinhoven
ISBN10 9462150362
ISBN13 9789462150362
Kosten:  €42,50 (bol.com)

Dit boek ontvangt u gratis bij deelname aan de training.

Trainers

Sheila Peeters

Bedrijfsmaatschappelijk werker
Sheila Peeters

Sheila werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker, trainer, coach en vertrouwenspersoon. Door haar ervaring en kennis is ze deskundig op dit vakgebied en geeft ze voorbeelden en tips die aansluiten bij de praktijk.

Marcel Oldenhuizing

Bedrijfsmaatschappelijk werker
Marcel Oldenhuizing

Marcel Oldenhuizing werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed en wordt ingezet als externe vertrouwenspersoon bij het midden- en kleinbedrijf. Door zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis is hij zeer deskundig op dit vakgebied. 

Geerke Hopman

Bedrijfsmaatschappelijk werker
Geerke Hopman

Geerke Hopman-van Voorthuijsen werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker en externe vertrouwenspersoon bij ArboNed. Ze deelt haar kennis en jarenlange ervaring. Hiermee krijg je een concreet beeld van de vertrouwenspersoon in de praktijk.

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en u oefent met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De ervaren trainer werkt dagelijks met deze onderwerpen en heeft ervaring bij verschillende organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 628. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal en
 • een certificaat

*50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.