Vertrouwenspersoon - vervolgbijeenkomst (online)

Leer uw rol als vertrouwenspersoon nog beter invullen in een verdiepende training.
 • Onder deskundige begeleiding aan de slag met praktijksituaties
 • Gegeven door een bekwame docent met jarenlange ervaring in de thematiek
 • U volgt de training online dus in eigen omgeving en u heeft geen reistijd
€ 348
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dagdeel
Vragen? 030 299 63 63
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven

Over de training

U bent sinds enige tijd aangesteld als vertrouwenspersoon binnen uw bedrijf. U kent de beginselen van de functie Vertrouwenspersoon maar loopt in de praktijk soms tegen complexe situaties aan waarover u graag eens wilt sparren met iemand met kennis van zaken. Of u wilt uw kennis en vaardigheden voor uw rol als vertrouwenspersoon opfrissen en verdiepen. Speciaal voor die medewerkers biedt ArboNed Academy deze online vervolgtraining vertrouwenspersoon. Onder deskundige begeleiding en in een kleine groep gaat u aan de slag met praktijkvoorbeelden gekoppeld aan de theorie. Er is volop ruimte om uw eigen vragen in te brengen en te bespreken met de trainer. 

Resultaat

Na de online training:

 • Weet u hoe u medewerkers met complexere casuïstiek kunt adviseren en begeleiden.
 • Kent u de relevante theorie voor uw advisering aan zowel werknemer als organisatie.
 • Kunt u de theorie toepassen in uw eigen praktijk en organisatie.
 • Herkent u uw persoonlijke valkuilen en weet u welke stappen u kunt nemen om adequaat te blijven handelen.

Voor wie

De Arbowetgeving verplicht iedere werkgever een beleid Psychosociale Arbeidsbelasting te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een invulling van deze verplichting. 

 • Deze training is geschikt voor vertrouwenspersonen die al enige ervaring hebben, maar in de praktijk lastige situaties of dilemma’s tegenkomen en hun deskundigheid willen bevorderen.
 • Van de deelnemers vragen we dat ze zelf casuïstiek (praktijkvoorbeelden) meenemen die zij willen bespreken.  

Programma

Deze training duurt 1 dagdeel: van 9.30 tot 12.30 uur. Het is een online training met real-time interactie. Iedereen volgt de training dus op het hetzelfde moment met een professionele trainer. De training vindt plaats via Microsoft Teams. 

 • Tijdens de training vragen we deelnemers zelf casuïstiek mee te nemen waarmee we in de training actief aan de slag gaan. 
 • De benodigde kennis wordt opgefrist en aangevuld en vaardigheden worden naar wens extra geoefend.
 • Er is ruimte tijdens de training om individueel advies te ontvangen over persoonlijke leervragen voor de functie van vertrouwenspersoon.
 • Het vertrouwelijk en deskundig behandelen van de casuïstiek staat voorop.
 • De intervisie-opzet maakt de training heel geschikt om meerdere keren te volgen.  

Literatuur

Tijdens de training kan verwezen worden naar de volgende literatuur:

Gids voor vertrouwenspersonen

een praktische handleiding

Cor van Duinhoven

ISBN 9789462155510

Geactualiseerde 2e druk, 2017

Kosten:  €42,50 (bol.com)

Als u de basistraining bij ons gevolgd heeft, heeft u dit boek al in uw bezit. Zo niet, dan kunt u het aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com 

Trainers

Sheila Peeters

Sheila Peeters

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Sheila werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker, trainer, coach en vertrouwenspersoon. Door haar ervaring en kennis is ze deskundig op dit vakgebied en geeft ze voorbeelden en tips die aansluiten bij de praktijk.

Marcel Oldenhuizing

Marcel Oldenhuizing

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Marcel Oldenhuizing werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed en wordt ingezet als externe vertrouwenspersoon bij het midden- en kleinbedrijf. Door zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis is hij zeer deskundig op dit vakgebied.

Geerke Hopman

Geerke Hopman-van Voorthuijsen

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Geerke Hopman-van Voorthuijsen werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker en externe vertrouwenspersoon bij ArboNed. Ze deelt haar kennis en jarenlange ervaring. Hiermee krijg je een concreet beeld van de vertrouwenspersoon in de praktijk.

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij ArboNed. Uw trainer maakt hierbij gebruik van de actuele casuïstiek van de deelnemers (eigen praktijkvoorbeelden) en maakt hierbij steeds de koppeling naar het theoretische kader. De bijeenkomst heeft een intervisieachtige opzet. 

U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen om uw vaardigheden te vergroten door onder begeleiding te oefenen. U kunt de opgedane kennis en vaardigheden de volgende dag direct in uw eigen situatie toepassen. 

De ervaren trainer werkt dagelijks met deze onderwerpen en heeft ervaring bij verschillende organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

 

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 348. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete online training + technische ondersteuning
 • een certificaat

*50% korting voor een collega

Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.