Vragen? 030 299 63 63

Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren

€ 628
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Leer alles over verzuim beheersen en beperken in één praktische korte training.
In korte tijd alles leren over verzuim om zo grip op uw verzuim te krijgen
Opleiding door ervaren professional uit de arbo-praktijk
Gedegen vaardigheidstraining met gesprekstechnieken
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven
Over de training

Verzuim is een complex probleem. Het is naar voor de medewerker én voor de organisatie. De kosten van verzuim kunnen flink oplopen en de juiste begeleiding kan om een flinke tijdsinvestering vragen. Allerlei vragen komen op u af. Hoe begeleid je iemand? Wat mag wel en wat mag niet? Welke stappen kent de Wet verbetering poortwachter? Hoe ga ik effectief de diverse verzuimgesprekken aan met werknemers?

Tijdens de training staan we uitgebreid stil bij deze en andere vragen, zodat u verzuim effectief leert beheersen en beperken. 

Bekijk alle ervaringen van de deelnemers

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • Begrippen, cijfers en kosten op het gebied van verzuim.
 • De belangrijkste informatie rondom de Wet verbetering poortwachter.
 • Hoe u verzuim (preventief) kunt beïnvloeden.
 • Welke interventies mogelijk zijn, zowel curatief als preventief.
 • Hoe u de samenwerking met de bedrijfsarts optimaal benut.

Na de training bent u in staat om de diverse gesprekken rondom verzuim effectief te voeren (o.a. telefonische ziekmelding, frequent verzuimgesprek, preventief gesprek) en u kunt omgaan met psychisch (privé gerelateerd) verzuim.

Voor wie

De training is geschikt voor iedereen die met verzuim te maken krijgt vanuit de rol van leidinggevende, als verzuimcoördinator of vanuit een P&O of HRM rol. Bent u een kleine ondernemer of leidinggevende die relatief weinig ervaring heeft met het begeleiden van zieke werknemers dan adviseren wij u de training Regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (Wet verbetering poortwachter)

De trainer heeft jarenlange ervaring in de arbo-praktijk en past tijdens de training het niveau aan aan de kennis en ervaring van de cursisten. Daarmee is de training voor deelnemers met diverse achtergronden zinvol en ben u verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt. 

Programma

Deze eendaagse training duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Begrippen, cijfers en kosten gerelateerd aan verzuim
 • Relevante wetgeving
 • Rolverdeling (verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de diverse partijen)
 • Preventie van verzuim
 • Gesprekstechnieken

Aan het einde van de dag stelt een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden ontvangt u het ArboNed certificaat ‘Omgaan met verzuim’.

Daphne van Duren

Consultant arbeid en organisatie
Daphne van Duren

Als trainer daagt Daphne mensen uit zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke effectiviteit te vergroten. Door haar jarenlange ervaring en gedegen kennis over duurzame inzetbaarheid, energiek en weerbaar aan het werk en verzuim- en stressmanagement maakt zij direct een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Ronald Klee

Arbeids- en organisatiedeskundige
Ronald Klee

Als consultant A&O begeleidt en adviseert Ronald bedrijven in gesprekken en oplossingen. Het idee hierachter is dat je samen meer bereikt dan alleen. ''Oplossingen zijn te vinden in gesprek met medewerkers en een zo goed mogelijke afstemming. Het succes van bedrijven valt en staat bij de inzet en motivatie van medewerkers.''

Martin van den Heuvel

A&O Consultant
Martin van den Heuvel

Martin heeft ruim 20 jaar ervaring als Arbeids- en Organisatiedeskundige. Zijn werk bestaat uit het bevorderen van de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers binnen organisaties. Hij heeft een coachende, mensgerichte, gepassioneerde, creatieve en enthousiaste stijl van werken met een duidelijke focus op het (team)resultaat. 

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en u oefent met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De ervaren trainer werkt dagelijks met deze onderwerpen en heeft ervaring bij verschillende organisaties en branches. 

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 628. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal
 • een certificaat

*50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.