Vragen? 030 299 63 63

Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren

€ 647
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Leer alles over verzuim beheersen en beperken in één praktische korte training.
Breng uw verzuimbeleid naar een hoger niveau
Opleiding door ervaren professional uit de arbo-praktijk
Gedegen vaardigheidstraining met gesprekstechnieken
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven
Over de training

Verzuim is een complex probleem. Het is naar voor uw medewerker én voor uw organisatie. De kosten van verzuim kunnen flink oplopen en de juiste begeleiding kan om een flinke tijdsinvestering vragen.

In sommige gevallen kunt u invloed uitoefenen op het verzuim. U kunt signalen leren herkennen die leiden tot (langdurig) verzuim. Door het op de juiste manier en tijdig bespreekbaar te maken, kunt u verzuim zelfs voorkomen. Hoe u dat doet, leert u in deze praktische training van één dag.

Na deze training kunt u het verzuim in uw bedrijf effectief beheersen én beperken. 

Bekijk alle ervaringen van de deelnemers

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • begrippen, cijfers en kosten op het gebied van verzuim.
 • de verschillende soorten verzuim.
 • de belangrijkste wettelijke informatie bij een zieke werknemer. 
 • de gesprekstechnieken die u kunt hanteren om verzuim te beïnvloeden of voorkomen.
 • welke interventies mogelijk zijn, zowel curatief als preventief.
 • hoe u de samenwerking met de bedrijfsarts optimaal benut.

Na de training bent u in staat om diverse gesprekken rond verzuim effectief te voeren (zoals telefonische ziekmelding, frequent verzuimgesprek, preventief gesprek) en u kunt omgaan met psychisch en privé-gerelateerd verzuim.

Voor wie

De training is geschikt voor iedereen die regelmatig met verzuim te heeft vanuit de rol als leidinggevende, verzuimcoördinator of vanuit de afdeling P&O of HRM. Wij adviseren de training Regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (Wet verbetering poortwachter) als u weinig tot geen ervaring heeft met het begeleiden van zieke werknemers. 

Onder inspirerende leiding van een ervaren professional gaat u aan de slag met de theorie in combinatie met voorbeelden uit uw bedrijf. Dit zorgt dat u het geleerde direct in praktijk kunt brengen en levert u snel resultaat op. 

Programma

Deze eendaagse training duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Begrippen, cijfers en kosten gerelateerd aan verzuim
 • Relevante wetgeving
 • Rolverdeling (verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de diverse partijen)
 • Preventie van verzuim
 • Gesprekstechnieken

Als afsluiting stelt u een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden ontvangt u een ArboNed-certificaat.

Daphne van Duren

Consultant arbeid en organisatie
Daphne van Duren

Als trainer daagt Daphne mensen uit zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke effectiviteit te vergroten. Door haar jarenlange ervaring en gedegen kennis over duurzame inzetbaarheid, energiek en weerbaar aan het werk en verzuim- en stressmanagement maakt zij direct een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Ronald Klee

Arbeids- en organisatiedeskundige
Ronald Klee

Als consultant A&O begeleidt en adviseert Ronald bedrijven in gesprekken en oplossingen. Het idee hierachter is dat je samen meer bereikt dan alleen. ''Oplossingen zijn te vinden in gesprek met medewerkers en een zo goed mogelijke afstemming. Het succes van bedrijven valt en staat bij de inzet en motivatie van medewerkers.''

Martin van den Heuvel

A&O Consultant
Martin van den Heuvel

Martin heeft ruim 20 jaar ervaring als Arbeids- en Organisatiedeskundige. Zijn werk bestaat uit het bevorderen van de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers binnen organisaties. Hij heeft een coachende, mensgerichte, gepassioneerde, creatieve en enthousiaste stijl van werken met een duidelijke focus op het (team)resultaat. 

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en u oefent met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en gesprekstechnieken meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De ervaren trainer werkt dagelijks met deze onderwerpen en heeft ervaring bij verschillende organisaties en branches. 

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 647. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal
 • een certificaat

*50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.