Psychisch verzuim

Bijna een kwart van al het verzuim wordt veroorzaakt door langdurige stressgerelateerde klachten. Een medewerker met een burn-out bent u al gauw zo’n 9 maanden kwijt. Terwijl langdurend verzuim door stress en psychische klachten vaak kan worden voorkomen door op tijd in te grijpen.

Unieke aanpak psychisch verzuim

Blijkt uit de digitale vragenlijst bij verzuim (de Digitale verzuimvoorspeller) dat uw medewerker is uitgevallen door psychische klachten, dan ontvangt hij een aanvullende digitale vragenlijst. Hij beantwoordt gerichte vragen over zijn voorgeschiedenis en relevante omstandigheden rond zijn psychische klachten. De medewerker krijgt, na het invullen van de aanvullende vragenlijst, sneller dan gebruikelijk een uitnodiging voor het spreekuur. Zo biedt ArboNed uw medewerker op het juiste moment, de juiste begeleiding op maat. De vaste contactpersoon informeert u als werkgever/leidinggevende over de voortgang.

Hulpmiddel

Ter voorbereiding op het spreekuur ontvangt de professional van ArboNed op basis van de antwoorden uit de digitale vragenlijsten de nodige informatie en een aanvullend adviesrapport bij psychische klachten met hierin:

 • Mogelijke verzuimduur van de medewerker.
 • Inzicht in de ernst van de psychische klachten.
 • Advies voor de te volgen interventies voor een effectief re-integratietraject.

Persoonlijke aandacht en deskundig oordeel

Het op maat afgestemde advies is een hulpmiddel voor het spreekuur. Op basis van de uitkomsten van het adviesrapport aangevuld met de bevindingen tijdens het spreekuur, koppelt de (bedrijfs)arts zijn beoordeling en toelichting terug in de Probleemanalyse en advies.

Hiermee krijgt u het beste uit twee werelden: de beoordeling van de professional in combinatie met een wetenschappelijk en op basis van data en richtlijnen onderbouwd op maat advies.

verzuimvoorspeller-2

 

verzuimvoorspeller-3

Snelle inzet interventie

Zodra de professional van ArboNed het interventie-advies heeft besproken met de medewerker, ontvangt u als werkgever/leidinggevende binnen twee werkdagen de offerte. Hoe sneller we de interventie inzetten, hoe eerder de medewerker weer (deels) aan het werk kan en hoe lager uw verzuimkosten zijn. Daarvoor is snel uw akkoord nodig.

Snelle inzet interventie

Bewezen sneller, duurzaam herstel en lagere verzuimkosten

Onze aanpak heeft bewezen dat de duur van het psychisch verzuim kan worden verlaagd als de juiste interventie direct wordt ingezet.

verzuimvoorspeller-4

 

De voordelen 

Belangrijk is natuurlijk dat uw medewerker en u goed worden geholpen en u snel weet waar u aan toe bent. Samen zorgen we voor snellere, verantwoorde en duurzame terugkeer naar werk dankzij

 • Gebruiksvriendelijke intake via een gepersonaliseerde digitale vragenlijst OpMaat.
 • Datagedreven voorspelling over de verzuimduur (enkele dagen of langere tijd).
 • Persoonlijke begeleiding én datagedreven advies over effectief (verzuim)begeleidingstraject:
  - De te volgen interventies én het beste moment van inzet.
   
 • Toegevoegde waarde spreekuur:
  - Eerder waar nodig, en later waar mogelijk.
  - Gerichte inzet juiste professionals.
  - Voorkomen van onnodig spreekuur, controles of andere acties als de situatie hier niet om vraagt, scheelt kosten en voorkomt frustraties.

Verzuimabonnement

Met een verzuimabonnement bij ArboNed bent u aangesloten bij een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland en verzekerd van deze unieke aanpak op psychisch verzuim. 

Kies het abonnement dat bij u past

EEN BETER RE-INTEGRATIEPROCES

IS MAATWERK

De oorzaken van verzuim lopen zeer uiteen. Dat geldt ook voor de oplossingen.

Een beter re-integratieproces is maatwerk

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen