(online) Vitaliteitsworkshops

Gezondheid bevorderen

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, alcohol drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw medewerkers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

Op zoek naar individuele steun voor een medewerker, bekijk dan onze leefstijlcoaching.

laten-doen

Heeft u als ondernemer onvoldoende kennis van preventieve arbozaken, wilt u uw tijd en aandacht liever besteden aan uw business, maar wel zeker zijn dat u voldoet aan de Arbowet? Dan nemen onze professionals u graag de nodige zorg uit handen. Meer over onze ondersteuningsniveaus.

  • Draag bij aan de vitaliteit van uw medewerkers en daarmee een gezond bedrijf
  • Maak uw medewerkers bewust van de impact van een gezonde leefstijl
  • Heldere, praktische tips waarmee uw medewerkers direct aan de slag kunnen

Workshops voor een vitale organisatie

U kunt bijdragen aan de vitaliteit van uw medewerkers en daarmee een gezond bedrijf. Door het beste uit uw mensen te halen, ze te stimuleren en te motiveren, aandacht te geven en te benadrukken dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Onze leefstijlworkshops maken uw medewerkers bewust van de impact van een gezonde leefstijl. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen geven concrete handvaten om direct aan de slag te gaan.

Bewegen

Bewegen

Dat bewegen gezond is, weten we. Maar hoeveel moeten we minstens bewegen op een dag? Hoe bouw je standaard extra beweegmomenten in op een dag? En hoe houd je het sporten vol? Deze workshop geeft achtergrondinformatie over het belang van beweging én praktische tips om elke dag die stap extra te zetten.

Voeding

Voeding

Wat is de relatie tussen voeding en stress en welke invloed heeft voeding op de concentratie? Wat zijn slechte voedingspatronen en waarom zijn juist die zo verleidelijk? Welke alternatieven zijn gezond én haalbaar? Deze workshop geeft uw medewerkers handvaten om zelf hun voedingspatroon te verbeteren.

Slaap

Slaap

In deze workshop behandelen we de oorzaken van slecht slapen, bieden we inzicht in de invloed van slapen op de mentale en fysieke gezondheid en komt aan bod wat uw medewerkerskunnen doen voor een betere nachtrust. Uw medewerkers kunnen direct hun slaap verbeteren met onze concrete tips.

Fit in het werk

Fit in het werk

Vitale medewerkers zijn gezond, tevreden en betrokken en daarmee een belangrijkste succesfactor voor uw bedrijf. Met de praktische tips uit deze interactieve workshop kunnen uw medewerkers aan de slag met gezonde gewoonten. Thema's die aan bod komen zijn: beeldschermwerk, meer bewegen, gezond eten en bewust ontspannen.

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk en iets waar rokers tegenop zien. Een gewoonte doorbreken begint vaak met bewustwording. Met deze workshop krijgen deelnemers inzicht in wat stoppen met roken hen op kan leveren en de methoden die hen daarbij kunnen helpen. Zij zetten daarmee de eerste stap naar een rookvrij leven.

Mentaal Vitaal

Mentaal Vitaal

Tijdens de workshop leren we een goede balans te vinden tussen zaken die in het werk energie opleveren en die stress veroorzaken. Uw medewerkers leren signalen van stress op tijd te herkennen en actie te ondernemen. Dit maakt hen weerbaar en veerkrachtig, waardoor ze klachten en/of uitval kunnen voorkomen.

Vitaliteitsprogramma: 3 workshops in 1

Vitale medewerkers zijn gezond, tevreden en betrokken en daarmee één van de belangrijkste succesfactoren voor uw bedrijf. Zij zijn productiever en verzuimen minder. Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw medewerkers. In plaats van € 668,75per workshop, betaalt u € 1.937,25 voor een pakket van drie workshops.

In samenspraak met onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt u een keuze uit de workshops Bewegen, Voeding, Slaap, Fit in het werk, Mentaal Vitaal en Stoppen met roken.

Zo werkt het:

  • De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige achterhaalt in een voorbespreking met u de kern van het probleem en maakt op basis hiervan afspraken over doel en inhoud van de workshop(s). Achteraf is er een nabespreking.
  • Per workshop zijn er maximaal vijftien deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht.
  • Het zijn interactieve workshops van één dagdeel met – naast de theorie – heldere, praktische tips waarmee uw medewerkers direct aan de slag kunnen. Ze worden aan het denken gezet, waarmee we bewustwording creëren.

Individuele leefstijlcoaching

Een ongezonde leefstijl kan de basis zijn voor ziekten, een slechte lichamelijke en geestelijke conditie en zelfs voor een vervroegd overlijden. De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige coacht uw medewerker, die aan de slag gaat met een persoonlijk actieplan. Zo voorkomt u (langdurige) uitval. 

Meer informatie

Heeft u vragen over onze vitaliteitsworkshops?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen


Onderdeel van

Een gezond bedrijf

mok-pmo
In deze krappe arbeidsmarkt heeft u uw medewerker hard nodig. Het belang van een gezonde en vitale werkvloer is daarom groter dan ooit. Want gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en ervaren minder stress.

Opvolging PAGO

mok-i-love-my-job
Bij ArboNed bieden we op verschillende manieren ondersteuning op dit gebied. Dit doen we door middel van individuele interventies, interventies op organisatieniveau en het verstrekken van advies gebaseerd op het PAGO. Samen werken we aan het creëren van een gezondere en veiligere werkomgeving voor medewerkers in de bouwsector.