Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw werknemers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan. Een webinar is een live online uitzending waar u vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet aan kunt deelnemen. Tijdens live webinars kunt u vragen stellen aan onze experts via de live chat.

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van de door ArboNed gegeven webinars. U kunt deze webinars op ieder gewenst moment gratis on demand terugkijken.

Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Bekijk ons gratis webinar 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress' voor tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin.

 

Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict

In iedere werkomgeving komen confrontaties voor. Meestal komen mensen er onderling prima uit, maar zo niet, dan kan een confrontatie leiden tot een conflict en soms zelfs tot verzuim. Hoe u omgaat met een conflict kan een grote invloed hebben op de duur en het verloop. Bekijk ons gratis webinar 'Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict' voor tips van onze bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werker.

Webinar 'Werken aan preventie met de RI&E'

Tijdens het gratis webinar geven de experts van ArboNed u in drie kwartier de nodige basisinformatie over het werken aan het verlagen van verzuim met behulp van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E).

U hoort onder andere meer over:

  • Wat preventie u als werkgever oplevert.
  • Hoe u invulling kunt geven aan preventie via de RI&E.
  • Welke rol de preventiemedewerker speelt bij de RI&E en het verlagen van verzuim.
  • Beroepsziekten; het centrale thema van de Week van de RI&E.

Wijzigingen Arbowet

De experts van ArboNed gaven op 11 april 2017 in drie kwartier inzicht in wat de wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) voor u als werkgever betekenen. Na het volgen van dit webinar weet u welke aanpassingen nodig zijn in uw bedrijfsvoering en welke voorbereidingen u kunt treffen. U kunt het webinar op ieder gewenst moment on demand terugkijken.

Omgaan met werkstress, energiek aan het werk

Voor inzicht en tips hoe je beter met werkstress kunt omgaan en werk en privé in balans blijven.
 

Wet verbetering poortwachter

Voor inzicht in alle verplichte stappen binnen de Wet verbetering poortwachter en een samenvatting van de voorgenomen wijzigingen in de Arbowet.

Impact wijzigingen eigenrisicodragerschap 2017

Experts Marty de Groot (commercieel manager Verzekerd, ArboNed) en Ed Dokter (adviseur sociale zekerheid, SV Land) geven in drie kwartier een toelichting op de belangrijke wijzigingen vanaf 1 januari 2017 rond het eigenrisicodragerschap voor de ziektewet en WGA. Naast een aantal praktijk cases komt ook de volledige ondersteuning die ArboNed werkgevers biedt vanaf het eerste tot maximaal het twaalfde ziektejaar, aan bod.

‘Up-to-date over wetgeving ERD-WGA, verzuimpreventie en risicomanagement’

Experts van ArboNed en kennispartner SV Land, lichten in drie kwartier de laatste ontwikkelingen toe op het gebied van wetgeving, verzuim, preventie en het verzekeren hiervan.

Altijd een actuele RI&E, zo doe je dat

Over de belangrijkste aspecten en succesfactoren van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Webinar is opgenomen in 2016.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Voor inzicht in de belangrijkste aspecten van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Hoe gezond zijn uw mensen? Wie zijn er 'at risk'? Hoe kunt u bijdragen aan gezonde en vitale medewerkers? Wat bent u wettelijk verplicht? Maar ook: wát kunt u als werkgever doen met de uitkomsten van het PMO, zodat u gericht maatregelen kunt treffen en uitval kunt voorkomen.

Slaapproblemen en werk

Voor beter inzicht in de belangrijkste aspecten rond het thema slapen in relatie tot gezondheid en inzetbaarheid. Naast algemene informatie over slaap, hoort u wat u als werkgever kunt doen om signalen van slecht slapende werknemers te herkennen, hoe slaapproblemen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen én wat de behandelmogelijkheden van slaapproblemen zijn.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen