Webinars

03 oktober 2023 bijgewerkt

Bekijk hier gratis en on demand onze webinars en haal snel uw kennis op voor het gezond en vitaal maken en houden van uw werknemers en organisatie. Houd onze website in de gaten voor nieuwe, live webinars. Tijdens live uitzendingen kunt u via chat vragen stellen aan onze experts.

webinars arboned

Voorkom verzuim door werkstress

Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? Dat kan leiden tot verzuim. En juist in deze tijden van werkdruk en personeelstekorten hebben werkgevers hun werknemers hard nodig om de zaak draaiende te houden. Bekijk daarom ons gratis webinar 'Voorkom verzuim door werkstress' om te weten wat u kunt doen. 

Webinar terugkijken 

Alles voor een vitaal bedrijf

Gezonde, vitale en enthousiaste werknemers zijn de motor van een succesvol bedrijf. Een actueel Preventief medisch onderzoek (PMO) biedt kansen uw organisatie gezonder en vitaler te maken en zo verzuim te voorkomen. Maar hoe pakt u dat concreet aan? Haal méér uit uw PMO. In dit gratis webinar laten onze professionals zien hoe.

Webinar terugkijken

Houd uw werknemers overeind tijdens de coronacrisis

Het coronavirus houdt ons land in zijn greep. Hoe gaat u om met onrust en angst over de gevolgen van een eventuele ‘tweede golf’ in uw bedrijf? Om u zo goed mogelijk door deze ingewikkelde tijd heen te loodsen, praten onze professionals u tijdens dit gratis webinar bij.

Webinar terugkijken

Aan de slag met de RI&E in tijden van corona

Waarop moet u letten nu de ‘anderhalvemetersamenleving’ concreter wordt en steeds meer bedrijven langzaam de werkvloer heropenen of zich hierop voorbereiden? Gebruik de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van aanpak als handvat.

Webinar terugkijken

Blijven ondernemen in tijden van corona

Hoe houdt u uw mkb-bedrijf en werknemers gezond en vitaal tijdens de coronacrisis? En waar moet u op letten als we langzaam kunnen terugkeren naar de oude situatie? In een half uur praten experts van ArboNed en MKB-Nederland u bij.

Webinar terugkijken

Het coronavirus en werk

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Om werkgevers en werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen, behandelden we ons werkgeversadvies en de meest prangende vragen van onze klanten over het coronavirus in relatie tot werk.

Bekijk het webinar

Een gezond bedrijf levert veel op

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. Elke werkgever is dan ook gebaat bij een beleid op het gebied van leefstijl en gezondheid bevorderen. Hoe u dit doet en waar u op moet letten, leggen we uit in dit webinar van minder dan een half uur.  

Bekijk het webinar

Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Bekijk dit webinar voor tips over het voorkomen van verzuim door werkstress.

Bekijk het webinar

Omgaan met werkstress, energiek aan het werk (voor werknemers)

Krijg in drie kwartier inzicht en tips van experts van ArboNed over het omgaan met, en voorkomen van stress. Zodat u lekkerder kunt werken en werk en privé in balans blijven, nu én in de toekomst.

Bekijk het webinar

Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict

In iedere werkomgeving komen confrontaties voor. Meestal komen mensen er onderling prima uit, maar zo niet, dan kan een confrontatie leiden tot een conflict en soms zelfs tot verzuim. Hoe u omgaat met een conflict kan een grote invloed hebben op de duur en het verloop. Bekijk dit webinar voor tips van onze bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werker.

Bekijk het webinar

Werken aan preventie met de RI&E

Experts van ArboNed geven u in drie kwartier de nodige basisinformatie over het verlagen van verzuim met behulp van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). U hoort onder andere meer over:

  •  Wat preventie u als werkgever oplevert.
  •  Hoe u invulling kunt geven aan preventie via de RI&E.
  •  Welke rol de preventiemedewerker speelt bij de RI&E en het verlagen van verzuim.
  •  Beroepsziekten; het centrale thema van de Week van de RI&E.

Bekijk het webinar

Wet verbetering poortwachter

Voor inzicht in alle verplichte stappen binnen de Wet verbetering poortwachter en een samenvatting van de voorgenomen wijzigingen in de Arbowet.

Bekijk het webinar

Webinar voor de adviseur van ArboNed

In deze video van 20 minuten (opgenomen in april 2018) praten Jan Nieuwdorp en Perry Perdok u bij over wet- en regelgeving en actuele onderwerpen. Zij bespreken de wijzigingen in de Arbowet, nieuwe verzuimloketten voor specifieke branches en sectoren en de mogelijkheden en uitdagingen voor eigenrisicodragers. Ze sluiten af met een unieke, innovatieve propositie waarmee we met een data-gedreven beslisondersteuner onze bedrijfsartsen helpen sneller de juiste interventie in te zetten. Uit ervaring weten we dat werknemers met psychische klachten hierdoor gemiddeld 25 dagen eerder weer aan het werk zijn. We hopen dat u met deze video uw adviseursrol nóg beter kunt vervullen.

Waar mensen werken, zijn spanningen of aanvaringen. Lukt het medewerkers niet om hier onderling uit te komen, dat kan dat leiden tot arbeidsconflicten en zelfs verzuim. Hoe u omgaat met conflicten kan grote invloed hebben op de duur en het verloop. Bekijk ons webinar en krijg tips om conflicten te voorkomen en op te lossen. 

Webinar terugkijken