Webinars

  • 10 januari 2020 aangemaakt
  • 17 januari 2020 bijgewerkt

Bekijk hier gratis en on demand onze webinars en haal snel uw kennis op voor het gezond en vitaal maken en houden van uw werknemers en organisatie. Houd onze website in de gaten voor nieuwe, live webinars. Tijdens live uitzendingen kunt u via chat vragen stellen aan onze experts.

webinars arboned

Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Bekijk dit webinar voor tips over het voorkomen van verzuim door werkstress.

Bekijk het webinar

Omgaan met werkstress, energiek aan het werk (voor werknemers)

Krijg in drie kwartier inzicht en tips van experts van ArboNed over het omgaan met, en voorkomen van stress. Zodat u lekkerder kunt werken en werk en privé in balans blijven, nu én in de toekomst.

Bekijk het webinar

Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict

In iedere werkomgeving komen confrontaties voor. Meestal komen mensen er onderling prima uit, maar zo niet, dan kan een confrontatie leiden tot een conflict en soms zelfs tot verzuim. Hoe u omgaat met een conflict kan een grote invloed hebben op de duur en het verloop. Bekijk dit webinar voor tips van onze bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werker.

Bekijk het webinar

Werken aan preventie met de RI&E

Experts van ArboNed geven u in drie kwartier de nodige basisinformatie over het verlagen van verzuim met behulp van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). U hoort onder andere meer over:

  •  Wat preventie u als werkgever oplevert.
  •  Hoe u invulling kunt geven aan preventie via de RI&E.
  •  Welke rol de preventiemedewerker speelt bij de RI&E en het verlagen van verzuim.
  •  Beroepsziekten; het centrale thema van de Week van de RI&E.

Bekijk het webinar

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Krijg inzicht in de belangrijkste aspecten van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Hoe gezond zijn uw mensen? Hoe kunt u bijdragen aan gezonde en vitale medewerkers? Wat bent u wettelijk verplicht? Maar ook: wat kunt u als werkgever doen met de uitkomsten van het PMO, zodat u gericht maatregelen kunt treffen en uitval kunt voorkomen.

Bekijk het webinar

Wet verbetering poortwachter

Voor inzicht in alle verplichte stappen binnen de Wet verbetering poortwachter en een samenvatting van de voorgenomen wijzigingen in de Arbowet.

Bekijk het webinar

Slaapproblemen en werk

Voor beter inzicht in de belangrijkste aspecten rond het thema slapen in relatie tot gezondheid en inzetbaarheid. Naast algemene informatie over slaap, hoort u wat u als werkgever kunt doen om signalen van slecht slapende werknemers te herkennen, hoe slaapproblemen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen én wat de behandelmogelijkheden van slaapproblemen zijn.

Bekijk het webinar