Werk en rouw

Het is vrijwel zeker dat iedere werknemer te maken krijgt met het verlies van een dierbare tijdens zijn loopbaan. Een werknemer die rouwt, kan minder inzetbaar zijn. Hiervoor is er rouwbegeleiding. Onze rouwbegeleiding draagt bij aan het verminderen van spanning, depressie of negatieve emoties op het werk en werkt juist aan een toename van de productiviteit en positieve emoties op het werk.

Werken helpt bij verwerken verlies

Werken helpt bij het rouwproces, blijkt uit onderzoek van ArboNed. Een rouwende werknemer ervaart bijvoorbeeld steun van collega’s en leidinggevenden. Of ze vinden de structuur en afleiding van het werk prettig. Bij rouw is werk dus essentieel voor uw werknemer en ook voor u als werkgever. Daarom maakt het onderdeel uit van onze aanpak.

De rol van de werkgever

Rouw komt veelal voort vanuit de privésituatie. U bent als werkgever natuurlijk niet verantwoordelijk voor het privéleven van uw werknemers, maar u heeft wel de kans om er voor hen te zijn. Vanuit sociaal werkgeverschap, maar ook vanuit het voorkomen of zoveel mogelijk beperken van uitval. De bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed helpt u hierbij. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij ArboNed.

Begeleiding bij rouw

De rouwbegeleiding is in handen van bedrijfsmaatschappelijk werkers. Zij ondersteunen uw werknemer bij het verwerkingsproces. Ook kunnen zij leidinggevenden en collega’s helpen om te gaan met de rouwende werknemer.

De gemiddelde verzuimduur bij rouw is gestegen van 183 dagen in 2019 naar 219 dagen in 2023. Hierbij gaat om het om langdurend verzuim (langer dan 6 weken). Met de juiste aandacht is uw werknemer sneller terug op de werkplek, of valt hij zelfs helemaal niet uit.

Zo pakken we het aan

De rouwbegeleiding bestaat uit een intake en een aantal consulten. Zijn er drempels om aan het werk te gaan of is er ruis in de werkrelatie? Dan kan ArboNed een driegesprek tussen werknemer, leidinggevende en bedrijfsmaatschappelijk werker inzetten. Zijn de contacten goed? Dan zet ArboNed geen driegesprek in. Er is wel altijd telefonisch contact met de leidinggevende. Dat is ook een moment waarbij ArboNed polst of er behoefte is aan psycho-educatie rouw. Hierbij geeft ArboNed informatie over de effecten van rouw en wordt gekeken naar de mogelijkheden voor (gedeeltelijke) werkhervatting of het voorkomen van verzuim

De voordelen op een rij

  • Praktische en persoonlijke aanpak, gericht op werk als krachtbron en verantwoorde terugkeer naar werk
  • Deskundig advies over de effecten van rouw en praktische handvatten voor beleid en organisatie.
  • Bespreekbaar maken en houden van rouw op de werkvloer.

Neem contact op voor meer informatie

mappen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen