Leefstijlcoaching

Een ongezonde leefstijl kan de basis zijn voor ziekten, een slechte lichamelijke en geestelijke conditie en zelfs voor een vervroegd overlijden. De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige coacht uw werknemer, die aan de slag gaat met een persoonlijk actieplan. Zo voorkomt u (langdurige) uitval. Bent u op zoek naar een oplossing voor een gezondere leefstijl binnen een team of uw hele organisatie? Kijk dan hier naar onze leefstijlworkshops.

Offerte aanvragen

Vitaliteit en gezondheid van uw medewerker

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Eén of meerdere leefstijlthema's hebben invloed op de vitaliteit en gezondheid van uw medewerker. U kunt uw werknemer bewust maken van zijn leefstijl met onze leefstijlcoaching. Denk niet alleen aan de fysieke gezondheid, maar zet ook in op de mentale gezondheid.

Coaching voor gezonde leefstijl

Heeft uw werknemer een ongezonde leefstijl? En wil hij dit veranderen? De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige richt zich op verschillende leefstijlthema’s, die nauw aansluiten bij de thema’s uit het Nationaal Preventieakkoord. Denk hierbij aan stoppen met roken, of alcoholpreventie. U kunt de leefstijlcoaching bijvoorbeeld inzetten naar aanleiding van de uitkomsten van het PMO.

Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige verbetert de gezondheid van uw werknemer middels persoonlijke begeleiding. Zo worden ingesleten gewoontes aangepakt en iemands leefstijl verandert. De coaching heeft een doel. Namelijk bewustwording creëren waardoor hij zelf actief aan de slag gaat. En uiteindelijk gezonder wordt én blijft.

Zo gaat het in zijn werk

Door middel van een kort fysiek onderzoek en bewezen succesvolle gespreksaanpak merkt de vitaliteit- en gezondheidsdeskundige vroegtijdig op, waar het leefstijlprobleem van de werknemer ‘m in zit. Samen met uw werknemer wordt er een persoonlijk doel gesteld waaruit acties volgen die bij hem of haar passen, die haalbaar zijn en uitvoerbaar in eigen tempo. 

Concreet pakken we het zo aan:

 • Uw werknemer wordt doorverwezen naar vitaliteit- en gezondheidsdeskundige (via de werkgever, de bedrijfsarts, de casemanager of op eigen initiatief). 
 • U bespreekt als werkgever de verwijzing met uw werknemer, waarna we een intake plannen. 
 • De intake begint met een vragenlijst en een kort fysiek onderzoek, bestaande uit: een meeting van lengte, gewicht, BMI, taillemeting, meting van de bloeddruk en een vingerprik, voor het controleren van cholesterol en suiker. Ook wordt de digitale vragenlijst tijdens een gesprek doorgenomen. De vragenlijst wordt voorafgaand aan de intake ingevuld. 
 • Na de intake worden de doelstellingen bepaald. De doelstellingen zijn in overleg met de werknemer bepaald aan de hand van de resultaten van de intake.
 • Gemiddeld volgen er hierna vier consulten. 
 • In de vervolggesprekken wordt aan de doelstelling gewerkt, waarbij de vitaliteit- en gezondheidsdeskundige de werknemer motiveert en inspireert middels bewezen succesvolle gespreksaanpak.
 • Na de vervolggesprekken wordt een evaluatie ingepland. Het fysieke onderzoek en digitale vragenlijst wordt tijdens de evaluatie herhaald. Alle resultaten worden vergeleken met de resultaten van de intake om zo het effect vast te stellen. Tot slot evalueren we het traject met de deelnemer.

De voordelen van deze aanpak

 • Deelnemers krijgen geen verplicht en vast programma, maar geven hier zelf inhoud aan. Zij bepalen dus zelf hoe een gezondere leefstijl ingepast wordt in het dagelijks leven
 • Uw werknemer gaat aan de slag om gezond, fit en duurzaam inzetbaar te worden én te blijven
 • Intensief coaching om door kleine aanpassingen een blijvend resultaat te boeken
 • Dit zorgt voor een lager ziekteverzuim en een positief imago organisatie

Vraag direct een offerte aan of neem contact op met uw vaste contactpersoon voor meer informatie.

Offerte aanvragen