Leefstijlworkshops

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Leefstijlfactoren hebben invloed op de vitaliteit en gezondheid van uw medewerkers. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige gaat aan de slag met uw werknemers om hen bewust maken van hun leefstijl. Denk hierbij aan stoppen met roken, of alcoholpreventie. Ook zijn er specifieke workshops voor medewerkers die in ploegendienst werken. Wilt u individueel een werknemer helpen naar een gezonde leefstijl. Bekijk dan hier onze leefstijlcoaching.

Offerte aanvragen

Zelf aan de slag

Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige zorgt voor bewustwording van uw werknemers van de (ongezonde) leefstijl maar u kunt bij u op het bedrijf ook stimulansen inbouwen. Moedig uw werknemers aan om de trap te nemen in plaats van de lift, stimuleer fietsen naar het werk, ontmoedig het roken en biedt gezonde keuzes aan in het bedrijfsrestaurant. Denk bovendien niet alleen aan de fysieke gezondheid, maar zet ook in op de mentale gezondheid.

Fit in je werk

Een vitale organisatie heeft een veilig en prettig werkklimaat waar medewerkers hun werk op een goede manier kunnen uitvoeren. Door het beste uit mensen te halen, ze te stimuleren en te motiveren, aandacht te geven en te benadrukken dat gezondheid belangrijk is, kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers én uw bedrijf vitaal blijven.

Met onze workshops verbetert de vitaliteit- en gezondheidheidsdeskundige het bewustzijn op het gebied van leefstijl van de medewerkers. Aan bod komen de meest belangrijke factoren om een leefstijl positief te beïnvloeden. Denk daarbij aan meer bewegen, gezond eten en bewust ontspannen.

Zo gaat het in zijn werk

Met de workshops pakken we niet alleen ingesleten gewoontes aan, we veranderen ook iemands leefstijl door bewustwording te creëren en actief aan de slag te gaan om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Concreet pakken we het zo aan:

  • De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt samen met u afspraken over de workshops, stelt een plan van aanpak op en bewaakt de voortgang van het project en de kwaliteit van het eindresultaat.
  • Dankzij de bewezen succesvolle gespreksaanpak merkt de vitaliteit- en gezondheidsdeskundige vroegtijdig op, waar het probleem van de organisatie in zit. 
  • De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. In overleg met u maken we een exacte planning voor de uitvoering. 
  • Er kunnen maximaal vijftien medewerkers deelnemen aan een workshop. Voor dit aantal is bewust gekozen vanwege het interactieve karakter van onze workshops.
  • Thema's die aan bod komen tijdens de workshop zijn: beeldschermwerk, beter slapen, meer bewegen, gezond eten, bewust ontspannen en bewustwording. 

De voordelen van deze aanpak

  • Vitaal personeel is gezond, tevreden en betrokken en is daarmee één van de belangrijkste succesfactoren voor uw organisatie
  • Praktische workshop om door kleine aanpassingen een blijvend resultaat te boeken
  • Dit zorgt voor een lager ziekteverzuim en een positief imago organisatie
  • Het is ook een ideale vervolginterventie naar aanleiding van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Wij maken de workshop op maat met de uitkomsten van leefstijl op groepsniveau van het PMO

Vraag direct een offerte aan of neem contact op met uw vaste contactpersoon voor meer informatie.

Offerte aanvragen