Netwerken en inspiratie voor een gezond en vitaal bedrijf in Dordrecht

Ontbijt in Dordrecht met Leontien van Moorsel

Vanochtend stonden de collega’s in Dordrecht klaar om onze klanten en gasten van de jubileum ontbijtbijeenkomst te bezoeken. Er was op de vroege ochtend veel te doen. Uiteraard stond er een uitgebreid ontbijt klaar, heette regiomanager Mark Voogt iedereen welkom, was er een inspirerende speech van Leontien van Moorsel en konden onze gasten een kijkje nemen op het vitaliteitsplein.

Mark en Leontien
Regiomanager Mark Voogt en Leontien van Moorsel

Verzuimcijfers in de regio Dordrecht

Om 08.30 opende Mark de feestelijke sessie. Hij nam de gasten mee in de verzuimcijfers, de oplopende trend in het psychische verzuim en de praktijk in de regio. Ook ging hij in op de preventie, hoe kunnen we deze stijgende lijn samen verminderen? Zo lichtte hij de wettelijke instrumenten zoals het Preventief medisch onderzoek en de Risico-inventarisatie en –evaluatie toe. Want als u de risico’s in kaart brengt kunt u er ook naar handelen om eventueel verzuim te voorkomen.

Presentatie Mark

Viervoudig Olympisch kampioene wielrennen Leontien van Moorsel

Na het woord van Mark stond het levensverhaal van Leontien van Moorsel centraal. Zij nam de gasten mee in haar hoogtepunten én dieptepunten in haar carrière en persoonlijk leven. Zo gaf ze een inkijkje in de vreselijke ziekte anorexia en wat ze geleerd heeft van die periode: “Ik wil iedereen een tip meegeven: het is inspannen én ontspannen. Dan krijg je een balans in het leven en wordt het leuk, ook de topsport.”

Leontien van Moorsel

Het verhaal werd met een lach en doodse stilte in de zaal ontvangen. Eén van de gasten bedankte haar na het verhaal tijdens de mogelijkheid tot vragen stellen. “Ik heb heel veel presentaties in mijn leven gezien maar ik ben nog nooit zo van begin tot eind geboeid.” Met dat prachtige compliment sloten we het plenaire gedeelte af en was er nog een mogelijkheid tot het bezoeken van het vitaliteitsplein.

Vitaliteitsplein en gezondheidschecks 

Gasten konden korte gezondheidschecks doen, tips krijgen over de preventiemedewerker, aan de slag met een quiz over psychosociale arbeidsbelasting en vertrouwenspersoon en het krachtenspel van onze arbeids- en organisatiekundigen. Ook was er een mogelijkheid om het kantoormeubilair van onze partner SKO uit te proberen. Al met al weer een geslaagde ochtend, alles voor een gezond en vitaal bedrijf. 

healthcheck

Ontbijt

vitaliteitsplein

Uiteraard staan we het hele jaar stil bij ons 25 jaar bestaan. En wie jarig is, deelt uit! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

ArboNed bestaat 25 jaar