Arbodienst als neutrale tussenpersoon

ArboNed bestaat 25 jaar. En wie jarig is, trakteert. Zo verlootten wij onder andere een jaar lang gratis fruit op het werk. Onze klant QFN Trading & Agency won deze prijs. Maar hoe zijn ze eigenlijk bezig met gezondheid en vitaliteit op de werkvloer? Reden voor een belletje naar Petra Wendels-Wuijts, office manager bij QFN Trading & Agency.

“Onze werknemers zijn bewust bezig met gezond eten en genoeg bewegen” vertelt Petra. Dat lijkt ook logisch voor een bedrijf dat bemiddelt tussen koper en verkoper van noten en gedroogde zuidvruchten. Het is een klein bedrijf met acht werknemers op kantoor. Iedereen heeft een zit/sta bureau, er wordt ’s middags regelmatig gewandeld en er is geen kantine met (vette) snacks. “Ook hebben we goede zonwering en luchtventilatie dus we doen alles voor een comfortabele werkomgeving” licht Petra toe.

Spanning op de werkvloer

Sinds kort is QFN Trading & Agency opgenomen in een groep van bedrijven. Integratie van bedrijven binnen een groep is een spannend en niet altijd makkelijk proces, dat bij elk bedrijf een bepaalde spanning geeft, dus ook bij QFN Trading & Agency. “We hebben een open werksfeer dus we praten makkelijk met elkaar over eventuele stress of spanning op de werkvloer. Het is soms moeilijk maar we houden alles bespreekbaar. Zo voorkom je ook dat dingen gaan ‘broeien’’ legt Petra uit. Overwerken is een taboe binnen QFN Trading & Agency. “Natuurlijk is het wel eens druk maar als er echt structureel overgewerkt moet worden, zijn we ook eerlijk naar elkaar en kijken we of we iets binnen de bedrijfsvoering moeten veranderen. Gelukkig is dat niet het geval” aldus Petra.

QFN Trading & Agency is klant van ArboNed.

QFN Trading & Agency is klant van ArboNed. Verzuim komt binnen het bedrijf weinig voor. Als er iets aan de hand is, verwacht Petra van een arbodienst neutrale begeleiding. “Omdat je zo klein bent en elkaar zo goed kent, kan het bij verzuim misschien snel persoonlijk worden. Van ArboNed verwacht ik dat zij de neutrale tussenpersoon zijn die zorgt dat wij ons aan de wet houden en oplossingen aanreikt. Tot nu toe verloopt de samenwerking soepel.”

ArboNed 25 jaar

QFN Trading & Agency won een jaar lang gratis fruit op de werkvloer. “Super leuk, er wordt ook goed van gegeten.” ArboNed viert heel 2019 haar 25 jaar bestaan. Klanten profiteren van alle voordelen, cadeaus, gratis kennissessies en inspiratie voor een gezond en vitaal bedrijf. Meer over ons jubileumjaar? Klik hieronder op de blauwe button.

ArboNed 25 jaar

ArboNed Dordrecht

QFN Trading & Agency is klant van ArboNed Dordrecht. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk op onze lokale pagina en ontmoet het team.