Jochem Uytdehaage: “Wie goed zorgt voor zichzelf en zijn werknemers, verdient dat terug”

Jochem Uytdehaage

“Wie jarig is, trakteert”, leest Jochem Uytdehaage voor. “Wat een mooi cadeau krijgen jullie!” Hij heeft al snel de lachers op zijn hand, maar weet de aanwezige klanten van ArboNed ook aan het denken te zetten. “Wat ga jij anders doen om goed voor jezelf én je mensen te zorgen?” ArboNed viert heel 2019 het 25-jarig bestaan en organiseert de hele maand jubileum ontbijt-bijeenkomsten in het land rond het thema gezondheid en vitaliteit. Vandaag zijn we in hartje Eindhoven.

Jubileumontbijt

Er staat de gasten een heerlijk ontbijt te wachten bij binnenkomst. Onder het genot van een broodje, bordje yoghurt met granola, of een croissant maken lokale mkb’ers kennis met elkaar. Ook kunnen ze hun vragen stellen aan de professionals van ArboNed, korte gezondheidstests doen, ontspannen tijdens een stoelmassage, ergonomisch kantoormeubilair uitproberen en een Virtual Reality stresstest doen.

VR
VitalMindz

Verzuim voorkomen

Regiomanager Ingeborg Hettinga heet de ArboNed-klanten van harte welkom en licht toe waarom het thema dat vandaag centraal staat, zo belangrijk is. “Verzuim voorkomen is ontzettend belangrijk. Dat vindt ook de overheid. In de nieuwe Arbowet komt preventie nadrukkelijk naar voren. Maar het gaat niet alleen om het voldoen aan een wettelijke verplichten. Met een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie en Preventief medisch onderzoek straal je uit dat de veiligheid en gezondheid van uw werknemers belangrijk voor u is.”

ingeborg hettinga
Ingeborg Hettinga

Jochem Uytdehaage

Na de introductie van Ingeborg is het woord aan de energieke Jochem Uytdehaage, die de aanwezigen ook nog even in beweging zet. De toverwoorden in zijn betoog? Passie, plezier, balans. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen in de topsport en de kennis die hij inmiddels opdeed bij diverse organisaties, laat hij in sneltreinvaart zien hoe belangrijk het is aandacht te hebben voor jezelf en de mensen om je heen.  “Als je goed voor je mensen zorgt als werkgever, als zij plezier hebben, levert dat energie op. Maar je moet wel het lef hebben om dingen anders te gaan doen. En: geef zelf het goede voorbeeld, want mensen volgen gedrag boven regels en adviezen.”

Jochem Uytdehaage

"Hard werken, hard rusten"

In 2007 stopte Jochem Uytdehaage vrij abrupt met zijn schaatscarrière. “Schaatsen was niet leuk meer. Hard werken, weinig lol. Stress.” Inmiddels weet hij beter hoe je balans kunt houden. Hoe je “Alle batterijen voldoende aandacht geeft”. “Het probleem zit hem niet in te hard werken of te hard trainen, maar in onvoldoende herstellen van wat we doen. We liggen ’s nachts te piekeren, maken geen tijd meer voor leuke dingen. Terwijl juist die ontspanning, het slapen, de voeding en beweging zo belangrijk zijn. Maar ook onze hobby’s, vrienden, familie.”

Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage zien spreken? Op 20 maart spreekt hij nog een keer tijdens de jubileum ontbijt-bijeenkomst in Nijkerk.

25 jaar ArboNed

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen

Jochem Uytdehaage

team
Het team van ArboNed Eindhoven
check
Oogtest
check
Vingerprikje en bloeddrukmeting