Onze diensten

Wij helpen ondernemers met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Arbeidsrisico's verminderen

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Wilt u uw medewerkers veilig, gezond en met plezier aan het werk houden? Zorg dan voor een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Hiermee brengt u alle arbeidsrisco’s in kaart, zodat u deze gericht aan kunt pakken.

Mijn preventie-expert

Voor bedrijven en preventiemedewerkers die af en toe een sparringpartner kunnen gebruiken op het gebied van arbo, veiligheid en verzuim, is er Mijn preventie-expert. Een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpt u bij elk arbo-vraagstuk voor het aantal uur dat u nodig heeft.

Online thuiswerkplek-check

Uw werknemer werkt regelmatig vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van onze ergonoom.

Werkplekonderzoek

Wilt u zorgen dat uw medewerkers gezond en veilig hun werk kun doen en lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding voorkomen? Dan biedt ons werkplekonderzoek uitkomst.

Gezondheid bevorderen

Opvolging PAGO

Bij ArboNed bieden we op verschillende manieren ondersteuning op dit gebied. Dit doen we door middel van individuele interventies, interventies op organisatieniveau en het verstrekken van advies gebaseerd op het PAGO. Samen werken we aan het creëren van een gezondere en veiligere werkomgeving voor medewerkers in de bouwsector.

Preventief medisch onderzoek

Hoe vitaal is uw organisatie? Ontdek wat uw medewerkers energie geeft en wat stress veroorzaakt met het Preventief medisch onderzoek (PMO). Via een online vragenlijst en fysieke onderzoeken krijgen zij helder inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid. Op basis van de uitslagen ontvangen praktische adviezen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren, wat verzuim helpt te voorkomen.

(online) Vitaliteitsworkshops

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, alcohol drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw medewerkers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl en een vitaler leven voor uw medewerker, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw medewerker krijgt individuele begeleiding en werkt aan een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

Mijn Organisatie-expert

Is de sfeer in uw bedrijf goed en zijn uw medewerkers met plezier aan het werk? Dan is de kans op arbeidsconflicten kleiner. Wilt u de werkcultuur in uw bedrijf ook verbeteren? Zet dan Mijn Organisatie-expert in.

Mijn vitaliteitsexpert

Direct aan de slag met de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers? Schakel dan de hulp van onze professionals in. Belangrijk, want mensen die goed in hun vel zitten hebben meer energie, zijn minder snel gestrest en hebben meer zin om te werken.

Online workshop Gezond thuiswerken

Hoe zorgt u er nu voor dat uw werknemers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

Sociale zorg medewerker

Psychosociale arbeidsbelasting

Ongewenst gedrag in een organisatie verpest de sfeer en uw mensen kunnen er letterlijk ziek van worden. Daarom moet u als werkgever grensoverschrijdend gedrag en werkdruk (samenvattend: psychosociale arbeidsbelasting, PSA) zoveel mogelijk voorkomen.

Vertrouwenspersoon van ArboNed

Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een goed PSA-beleid. Een externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en objectief en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Het verlaagt de drempel voor het aankaarten van problemen en zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar.

PSA-module voor het kleinbedrijf

Voorkom dat er problemen op de werkvloer ontstaan door ongewenst gedrag en werkdruk. Dat regelt u snel en eenvoudig met onze PSA-module voor € 8,75 per werknemer per jaar. Zo zijn én blijven uw mensen met plezier aan het werk.

Psychosociale hulp bij calamiteiten

De Calamiteitenservice van ArboNed, exclusief voor onze verzuimklanten, biedt snel advies en hulp na een calamiteit, zoals een bedrijfsongeluk, geweldsdelict of een andere ingrijpende gebeurtenis…

Vertrouwenspersoon

Wilt u uw medewerkers veilig, gezond en met plezier aan het werk houden? Zorg dan voor een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Hiermee brengt u alle arbeidsrisco’s in kaart, zodat u deze gericht aan kunt pakken.