De start van een gezond en vitaal bedrijf in Twente

ontbijt in Oldenzaal

Een inspiratie-ochtend over gezondheid en vitaliteit op de werkvloer paste perfect op het kantoor van onze partner SKO in Oldenzaal. Omringd door prachtig esthetisch maar ook functioneel en verantwoord kantoormeubilair stond de hele ochtend in teken van gezondheid en vitaliteit. Gasten uit de regio Enschede waren mooi op tijd voor het uitgebreide ontbijt en de inspirerende sprekers.

Erben

Regiomanager Els Visser heette de gasten, die in grote getale waren gekomen, officieel welkom. Tijdens haar speech ging ze in op het stijgende verzuim, een zorgelijk trend. De oorzaken als vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt werden besproken en ondersteund door cijfers. Ook zoomde Els in op de regio Twente, ook hier is er een stijging in het aantal vacatures te zien, een trend die direct invloed heeft op het verzuim.

Els

Verder ging Els in op preventie van verzuim. Want er zijn wettelijke bepalingen die ondernemers kunnen ondersteunen bij het voorkomen van verzuim zoals de Risico-inventarisatie en -evaluatie en het Preventief medisch onderzoek. Op het vitaliteitsplein stonden de experts van ArboNed klaar om meer over deze maatregelen te vertellen.

Els

En toen was het de beurt aan oud-schaatser Erben Wennemars. Hij startte zijn presentatie met een korte video van zijn schaatscarrière. Zijn wereldtitels, zijn enthousiasme en zijn energie spatte van het scherm maar ook gaf hij een inkijkje in wat diepere dalen, het afzien en de mentale druk waar je als topsporter mee te maken krijgt. Zo zette hij de gasten direct aan het denken: "Als ik naar deze beelden kijk, zie ik mijn passie. Maar waar worden jullie in de zaal nu echt gelukkig van?" Hij vertelde over zijn keiharde strijd om het altijd winnen maar ook hoe hij nu, al bijna 10 jaar gestopt met zijn topsportcarrière, terugkijkt op de winnen. Want voor hem is er veel meer dan alleen maar winnen. "Ik ben een product van winnen, daar moest altijd alles voor wijken. Maar nu heb ik veel moeite met het altijd winnen. Het gaat om je passie, wat doe je, welke keuzes maak je om dat doel te bereiken." Zo wilde hij de zaal ook meegeven dat het belangrijk om jouw eigen doel, jouw eigen passie niet uit oog te verliezen. 

Erben

Een mooi verhaal van een mooie topsporter, die ondernemers uit de regio inspireerde om na te denken hoe ze zichzelf en uiteraard ook hun werknemers helpen om gelukkig aan het werk te blijven. Deze inspiratie konden ze op het vitaliteitsplein dan ook omzetten in actie. Daar stonden onze bedrijfsmaatschappelijk werkers en onze health en safety-consultant, die alles weet over de preventiemedewerker en het uitvoeren van een Risico-inventarisatie en -evaluatie, klaar om vragen te beantwoorden. Er was een mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen zodat de gasten direct wisten hoe het stond met hun cholesterol, bmi en bloeddruk. Een klein inkijkje in een gezondheidscheck die wordt afgenomen bij een Preventief medisch onderzoek.

check

Een bomvolle ochtend op een fijne locatie waar onze gasten ook kennis konden maken met onze partner SKO, projectinrichter. Met hun in-house projectbureau, eigen interieurstylisten en een eigen montagedienst adviseren en realiseren zij duurzame en doordachte werkomgevingen. Een perfecte omgeving voor een lekker ontbijt met inspirerende gasten en sprekers zodat we in Twente ook begonnen aan een gezonde en vitale werkomgeving. 

SKO

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

ArboNed 25 jaar: voordelen, cadeaus, inspiratie