Onderzoek MKB-Nederland: Rijssen-Holten mkb-vriendelijkste gemeente

mkb-nederland

Rijssen-Holten is voor de tweede keer op rij de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit een grootschalig tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door bureau Lexnova, waarin 20.000 ondernemers uit alle Nederlandse gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland bezoekt vanmiddag beide gemeenten om de prijzen uit te reiken.

Ondernemersklimaat scoort 8,1

Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in Rijssen-Holten met een 8,1. Twee jaar geleden, toen de Overijsselse gemeente zich ook al de mkb-vriendelijkste van Nederland mocht noemen, was dat nog een 7,8.

Ondernemers waarderen het actieve contact dat Rijssen-Holten met zijn lokale ondernemers(-verenigingen) onderhoudt. Ze zijn verder onder meer dik tevreden over de snelheid van betalen, de digitale en telefonische bereikbaarheid en het begrip dat de gemeente voor  ondernemers toont. Iets meer dan de helft van de ondernemers vindt wel de gemeente meer moet doen aan het tegengaan van regeldruk.

ArboNed Kennispartner MKB-Nederland

Het verzuim binnen het mkb in Nederland stijgt nu een aantal jaren op rij. Een zorgelijke trend. Om het tij te keren hebben ArboNed en MKB-Nederland de handen ineen geslagen en is ArboNed officieel Kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.