ArboNed Enschede is strategisch partner van MKB Twente

ArboNed Enschede is strategisch partner van MKB Twente

Sinds vorig jaar is ArboNed kennispartner van MKB Nederland met als doel om gezamenlijk de kennis van MKB Nederland te vergroten op het gebied van verzuim en vitaliteit. Zo werken we samen op landelijke thema’s zoals wetgeving en arbeidsrisico’s. Ook lokaal werken we samen. Zo is ArboNed Enschede strategisch partner van MKB Twente. Door samen te werken vergroten we de slagkracht om werkend Twente gezonder en vitaler te maken.

Samen verzuim voorkomen

MKB Twente werkt vanuit de 3S: Samen, Slimmer, Sterker. Alle activiteiten van MKB Twente zijn gericht op ontwikkeling, ondersteuning en het optimaliseren van het ondernemerschap in deze regio. ArboNed Enschede is daarbij een logische partner. Als mkb-arbodienst denkt ArboNed Enschede mee met de ondernemer. Wij geven hem praktische handvatten en (wettelijk verplichte) instrumenten waarmee hij zijn werknemers gezond en vitaal krijgt én houdt. Zo verlagen we verzuim en verminderen we arbeidsrisico’s. Branchemanager Bouw&Transport Gert Jan Klanderman: “Het is fijn dat we onze samenwerking nu verder uit kunnen bouwen met dit strategisch partnerschap. Zo zijn we een belangrijke gesprekspartner op het gebied van verzuim voorkomen en verlagen en delen we onze kennis over deze belangrijke onderwerpen.” ArboNed Enschede en MKB Twente verkennen de mogelijkheid om samen kennissessies te organiseren. Gert Jan: “Zelf organiseren we in september een kennissessie over arbeidsconflicten. Deze sessie is gratis toegankelijk. Zo zorgen we dat we de mkb’ers in Twente juiste handvatten bieden om verzuim te voorkomen.”

ArboNed Enschede

ArboNed Enschede helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Enschede