Military Boekelo inspirerende locatie voor kennis- en netwerkbijeenkomst relaties ArboNed Enschede

military-boekelo

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'
Op woensdag 9 oktober ontvingen de collega’s van ArboNed Enschede de circa 125 relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. De bijeenkomst vond dit keer plaats op een bijzondere locatie: het terrein van Military Boekelo.

Na de opening en welkom door regiomanager Els Visser-Hutten gaven ArboNed experts Malou Eilering – vitaliteits- en gezondheidsdeskundige en Fokko de Jong, arbeids- en organisatiedeskundige de deelnemers meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. Belangrijk voor ondernemers en hun werknemers, want werkstress is volgens het Ministerie van SZW nog steeds beroepsziekte nummer 1.

 

military-boekelo-2

military-boekelo-3

Uit recente cijfers van ArboNed blijkt dat van het langdurend verzuim (>42 dagen) het grootste deel wordt veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. 

Na het officiële gedeelte gaf voorzitter van de Military Boekelo, Robert Zandstra een bevlogen presentatie met als thema ‘Bewegen, topsport en de Military'. Met 2,5 mensen vast op kantoor en 1500 vrijwilligers wordt dit evenement mogelijk gemaakt voor rond de 60.000 toeschouwers. Meer info: https://www.military-boekelo.nl/

military-boekelo-4

Voordat informeel werd afgesloten met een hapje en een drankje met gelegenheid om te netwerken, kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen bij de Military, met  bezoek aan de paardenstallen en toelichting door de dierenarts en stalmanager.

Heeft u de kennissessie gemist? Meld u dan aan voor een van de andere sessies in het land of ons online webinar.

military-boekelo-5

 

Relatie- en netwerkevent
Ook op zaterdag 12 oktober konden een aantal relaties van ArboNed genieten van de sfeervolle ambiance en sportieve prestaties van de Cross country van de Military Boekelo.

military-boekelo-6

 

Meer informatie over vragen
Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl