Praktische gidsen

  • 18 januari 2021 aangemaakt
  • 07 juni 2021 bijgewerkt

In onze praktische gidsen leest u advies van onze experts, praktijkvoorbeelden van andere mkb'ers en praktische tips en handvatten voor een gezond en vitaal bedrijf.

Zijn uw werknemers zeker van een veilige werkomgeving?

Uw mensen gezond, veilig en met plezier aan het werk houden, dat bevordert de productiviteit en prestaties en vermindert verzuim. Startpunt voor een gezond en veilig bedrijf is de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Ga direct aan de slag met uw RI&E met de informatie in onze beknopte, praktische gids. 

Download de gids

Praktische gids: Een gezond bedrijf levert veel op

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en melden zich minder vaak ziek. Het goede nieuws is dat u uw werknemers hierbij kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld met de tips uit onze praktische gids.

Download de gids

Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona

Werken is gezond en werkdruk is niet persé slecht. Sterker: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Toch neemt het aantal werknemers met stressklachten jaarlijks toe. En hoewel we het effect nog niet zien in de verzuimcijfers, kan de coronacrisis verder bijdragen aan het ervaren van stress. Hoe gaat u hier goed mee om bij uzelf en uw werknemers?

Download de gids

Weer aan de slag

Met de praktische handvatten in deze gids zorgt u dat uw werknemers gezond en veilig aan het werk zijn, ook in coronatijd. Fysiek en mentaal, thuis en op locatie. Zodoende kunt u verzuim voorkomen en blijft het bedrijf draaien.

Download de gids

Vraag onze praktische gids 'Eerste hulp bij thuiswerken' gratis aan voor uw werknemers

In deze gids:

  • Tips om de werkplek in te richten
  • Oplossingen voor de grootste valkuilen van thuiswerken
  • Advies van onze experts op het gebied van ergonomie, psychologie en vitaliteit

Met het aanbieden van de gids aan uw werknemers zorgt u ervoor dat zij ook thuis gezond en prettig kunnen werken. Vul uw gegevens in en u ontvangt de praktische gids per e-mail.