Inspiratie over vitaliteit en gedrag in het FC Emmen stadion

Vitaltiteit en gedrag in Groningen

Eind februari nodigde ArboNed Groningen ondernemers uit de regio uit om inspiratie op te doen en te netwerken over vitaliteit op de werkvloer. Als partner van FC Emmen is ons kerndoel de mensen die in het midden- en kleinbedrijf (mkb) werken gezonder en vitaler te maken. 

Om 10.00 in de ochtend kwamen ondernemers bij elkaar in de businesslounge van FC Emmen. Marlies Krikke, vitaliteits- en gezondheidskundige bij ArboNed Groningen heette de genodigden welkom. In haar uitgebreide presentatie vertelde ze over verschillende modellen om te bepalen wat vitaliteit is, zoals het BRAVO kompas of het model voor positieve gezondheid. Ook ging ze in op gedrag en gedragsverandering, aan de hand van het model van Prochaska en diClemente. Want hoe kunt u verschillende fasen van gedragsverandering aangrijpen als werkgever en zo aansluiten bij de werknemers? Marlies legde dit uit aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Marlies Krikke
Marlies Krikke, vitaliteit- en gezondheidsdeskundige na haar presentatie

Na de presentatie stelden aanwezigen vragen en zochten oplossingen bij bijvoorbeeld het stoppen met roken en hoe de werkgever dit kan stimuleren. Ook kwam het Preventief medisch onderzoek (PMO) aan bod. Een goede manier om stil te staan bij de individuele gezondheid en vitaliteit maar ook een startpunt voor de werkgever om de werknemers duurzaam inzetbaar te houden. 

Na de presentatie was er een mogelijkheid om het stadion van FC Emmen te bekijken en werd er een kijkje genomen vanaf de tribunes. Ook stond er een gezonde lunch klaar waarbij verder werd gepraat over gezond en vitaal ondernemen in de regio. Al met al een mooie bijeenkomst. 

FC Emmen

Bezoek een thuiswedstrijd van FC Emmen

Werkt uw organisatie hard aan vitaliteit? Maak kans op de twee 'vitaliteit seats' in het stadion tijdens een thuiswedstrijd!

Maak kans