Hartmedicijnen echt laten staan – ervaring deelnemer #hierwordikfit

Regio
Groningen
ervaring deelnemer #hierwordikfit

“Ik heb een hartoperatie en twee behandelingen voor hartritmestoornissen gehad. Door #hierwordikfit kan mijn hartslag weer veel hoger. En het begint lekker te voelen”. Dat zegt Jaap Bruynzeel, deelnemer van #hierwordikfit. We spreken hem over zijn ervaringen.

Jaap kreeg 27 jaar geleden een ernstig auto-ongeluk. Hij overleefde het maar helemaal de oude werd hij niet. Na een stressvolle periode in zijn leven moest hij 10 jaar geleden zelfs onder het mes voor operatie aan zijn hart. En ook na de operatie bleef hij hartritmestoornissen houden.

Recent ging het beter met Jaap toen hij de uitnodiging van zijn werkgever kreeg voor #hierwordikfit. “Eigenlijk was ik sceptisch. Ik heb niet zoveel met voetbal. Maar toen ik hoorde dat je budget kon winnen, had ik iets meer interesse. Mijn naaste collega had zich aangemeld en daagde mij uit. Ik houd wel van een wedstrijd dus heb ik me aangemeld.”

hierwordikfit

Het programma #HIERWORDIKFIT

In 9 weken werd Jaap samen met zijn mededeelnemers uitgedaagd om meer te bewegen, gezonder te eten en beter te ontspannen. Vooral het meer bewegen sprak Jaap aan. “Ik mocht minderen met mijn hartmedicijnen maar dat betekende wel dat ik meer moest bewegen. Mijn hartslag mocht omhoog. Ik ben altijd sportief geweest, deed zelfs mee aan de eerste Ironmanwedstrijd in Nederland. Maar door mijn operaties en de stress in mijn werkzame leven kon dit niet meer. Nu mocht ik weer. Ik kon ook weer. En #hierwordikfit zorgde voor de stok achter de deur.”

Uitdaging

Vooral de challenges werkten goed. Het uitdagen van collega’s en zichzelf zorgde dat Jaap de 10.000 stappen per dag makkelijk haalde en dat hij soms ’s avonds nog een rondje extra liep. En het leverde hem veel op. Zo voelt hij zich beter zonder zijn medicijnen, zorgt dat hij op gewicht blijft (is onlangs 8 kilo afgevallen) en gaat langzaam naar zijn streefgewicht. “Ik ben op dit moment een stuk fitter en iets lichter. De eindmeting van het programma gaf aan dat ik een uitstekende conditie heb voor mijn 66 jaar. Dat is toch mooi om te horen.”

Wilt u #hierwordikfit aanbieden aan uw werknemers? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden op www.arboned.nl/hierwordikfit